понеделник, 24 декември 2012 г.

Дивана ... у дома за Коледа

Дивана ни пристигна малко преди Коледа :) Обаче имаше забележки. За съжаление възглавниците на облегалката не бяха това, което исках. Бяха изпълнени от дунапрен и стояха като дървени :))) а аз ги исках само със силиконова вата, за да са максимално меки и да изглеждат леко смачкани. 
Дясната възглавница показва това, което исках, но както и да е, напълних си и останалите с вата, но махнах няколко от тях (тези на лежанката), защото бяха в повече.
 Аз лично предпочитам много меки дивани, в който потъваш докато седиш, но в нашия случай седалките трябваше да са твърди, защото трябва и да спим върху тях. За да ни е по-удобно си купихме и топ матрак с идеята да не се усещат вдлъбнатините между отделните възглавници.
 С матрака ни се получи ето това...
 ... и вече спим на дивана и то никак не е лошо след като махнахме старото ни легло. Всичко стана в последния момент преди празника естествено. И елхата успях да направя най-накрая! Беше ми голяма мъка че се забавих с украсата :)))
Сега това е временното ни разпределение на мебелите. Надявам се да успеем с останалата част преди да се е родило бебето, защото вече леко започвам да се притеснявам, дали ще се справим с всичко?

Най-важното сега е че освен с украсата, успях да се справя и с опаковането на подаръците за всички. Коледата - възможна!
 Украсих и дървото за снимки, което получих за рождения си ден... втората ни елхичка :)))
 Всяка година си купувам нова играчка за елхата. Тази година това беше ето това бяло еленче от магазин COMO.


Вече всичко е готово за празника! Мисля че и сармичките ми се получиха, защото не съм много добра домакиня :) Желая ви весело и топло посрещане на празниците с най-близките ви хора и дано получите това за което мечтаете!

5 коментара:

merypoppins каза...

Много уютно се е получило !!! Всичко много ми харесва!!! Справила си се чудесно и с двете елхи!!! Весели празници и на теб и твоето семейство !!!

Mарияна каза...

Весела Коледа, Ваня! Много топлина и уют в обновения ви дом!
Весели празници!

Анонимен каза...

При мен снимките не се отварят нещо - само 2 от тях виждам :(

Анонимен каза...

Здравей, виданът е страхотен. Бих искала да те попитам, понеже и на нас ни предстои да направим трансформация на хола в родителска спалня, а на спалнята в детска, да ми кажеш нещо повече за видана. Къде ти го изработиха и колко ти труваше? Благодаря ти предварително ако решиш да споделиш тази информация!

Vanya каза...

Дивана ни го направи един бивш колега на Милен, но не бих го препоръчала заради забавянето и несериозното му отношение. Като цена ни излезе около 600-700лв. Правихме го по-поръчка, защото искахме да имаме място за спане с размер 160/200см, а повечето готови дивани из магазините са с матрак 140/190см.