вторник, 1 април 2014 г.

Кухнята на Дани

Заглавието звучи като от каталог за кухни - модел "Дани" в бял мат-лак, но това е кухнята на Дани. Накратко - кухня която моя Милен направи или мястото в новия дом на една млада двойка, където ще се приготвят домашни гозбички, ще се носи аромат на мъфини и мляко с карамел или пък джинджифилови сладки със сутрешно кафе. Споделяли сме с колеги, че хората си правят хубави и скъпи кухни за да ги показват на приятелите си и в тях не се готви, фурните им не знаят що е то мазнина до ламарината :))) Моята например го знае :) И не е защото много готвя :)))))) (хи хи хи чистя я бе, просто е евтина) Дани пожелавам ти твоята кухня да не е от типа за показване въпреки че стана страхотна :) Точно като от списание за скандинавски дизайн!
В края на краищата именно Дани беше тази, която си измисли крайния вариант на кухненските шкафове, но сега ще ви покажа малко от моите визуализации и идеи от които тръгна всичко. Много харесвам интериори, в които се преплитат модерни и класически мебели или така наречената еклектика. В тази кухня исках да направим вратичките на долния ред в класически модел рамка в бяло, с хубави дръжки като от ковано желязо или нещо като от кухнята на баба в провинцията на Флоренция :)))) Горния ред пък - пълна противоположност, с гланцови врати и много блясък, без дръжки. Плота на кухнята от камък, а гърба с цветно стъкло или от масив дъб. Нямаше как кухненските шкафове да продължат до прозореца заради разлика във височините и липса на място, но за там измислих да направим пано от масивна дървесина на което да сложим различни закачалки и други дреболии като купички за подправки, стойки за ножове, висящи тигани, саксии с подправки и т.н.
 Дани пък си мечтаеше за малка пейка с възглавнички под прозореца, но заради радиатора се очертаваше по-скоро столче отколкото пейка. Кухнята все още не е довършена, защото ни остана една врата да скрие мокрото помещение в кухнята, а и тази част с дървеното пано до прозореца, но засега ще почака малко, все пак едно дърво за направата на това пано израства средно за около 20-30 години(това е по моите сметки за бързорастящи видове :), така че живи и здрави в очакване сме :)))) Има време и за едно кредитче да дръпнем и да го излежим :)

Преминахме и през няколко чертежа за да наместим нещата по местата... не са само тези двата отдолу, но нямаше да ми стигне една публикация за всичките :)


 Много си харесах ето тези дръжки от IKEA за "нашата" кухня. Дани също си ги хареса! Честно казано най-хубаво е като работиш с някой, който има един и същи вкус за нещата с тебе, а с нея бяхме на 100%. Астрална близначка или като дупе и гащи, или като Пипи и дългото и чорапче, или като листа под шумата, или като.... разбрахте ме!
 Ето това по-надолу бяха вратичките, които си харесах за тази кухня, но в крайна сметка кухнята стана цялата "модерна". Аз като порасна ще си направя моята "стара" такава :) 
 Ето и няколко снимки, които намерих в интернет за идеята с тиганите и кухненските джунджурии върху дървеното пано до прозореца. На мен лично ми създават уют такива неща, та дори и перденцето под кухненската мивка :)



И така се роди тази бяла принчипеса - принцеса, очакваща аромата на джинджифиловите бисквитки!

 Дани махни го тоя етикет на фурната, че аз тука облъчвам интернет аудиторията как готвиш в тази кухня :))))))


 Механизмите Дани си избра от BLUM, но любимия на Милен си остана servo drive-механизма под кухненската мивка, при който вратата се отваря само от лек натиск с коленце :)
За да добиете представа ви препоръчвам да изгледате това видео на което аз лично се скъсвам от смях, но едва ли му е смешно на детето :)
Има си и сушилник за съдове в шкафа над мивката, както и LED осветление под горния ред шкафове, задействащо се  с фотоклетка . Аз ако съм цял ден ще си натискам сервото и лампите ей така за кеф :)

 А това е папагал...
 ... и пее на всичкото отгоре :)))) Това го написах за да видя дали внимавате?

По моите стандарти се получи просто чудесна, да си я цапа със здраве! Надявам се и на вас да ви е харесала!

10 коментара:

Classy~ каза...

Прееееекрасно! Просто превъзходно! Предвид, че разгледах целият ти блог още в момента, в който го открих и видях какво можеш да правиш, продължавам да се изненадвам след всеки твой проект. И ехх тоя Милен - златни ръце! Браво и на двама ви, дано наистина тази прекрасна кухня да види много цапане.

А аз от сега си ви запазвам и двамата, и като порастна достатъчно, вие ще ми направите цялта къща и това дори не подлежи за обсъждане. Страшен тандем сте и всичко което създавате е абсолютно невероятно и шеметно красиво! ♥

Поздрави
Ив :))

pepi каза...

Много хубава-браво!

Vanya каза...

Благодаря! Classy ще те чакаме да порастеш с нетърпение :) и тогава ще те поканя в моята "стара" кухня на по кафе да си честитим личните карти :))))

Unknown каза...

Ванче, страхотна е! Дано да види много вкусни манджички тази кухня! Да си я ползва със здраве, а ти продължавай все така да ни радваш със страхотните си идеи!

Мария Стоянова каза...

Много ми харесва и на мен. Изчистено, семпло и минималистично - типично в сканди стил. Варианта с дървената част е много идеен. Поздравления и за интересния блог :-) Аз попаднах наскоро в него, но толкова ме впечатли с идеите си, че веднага си го пиннах в пинтерест и ще те чета редовно и с интерес.

Yana каза...

Страхотна кухня! Поздравления и за идеята и за изпълнението! Определено това е и моят стил. :-)

Анонимен каза...

Здравейте, може ли да запитам плотът какъв е?!

Vanya каза...

Плота на кухнята е от технически камък. Може да го намерите в SKV.
http://eshop.skv.bg/

Любомир Олчев каза...

кофите под кухненската мивка какви са?

Vanya каза...

Кофите доколкото помня са от BLUM - РАЛИ М, гр.София на бул.Мадрид 34, но може и да се бъркам!