събота, 24 август 2024 г.

Декоративно светещо пано


Преди месеци още бях закупила тези материали, за да оползотворя една сгрешена мебелна врата с мрежа, но все не ми идваше вдъхновението. Исках да направя нещо като светеща рекламна табела, декорирана с изкуствени цветя и зеленина или декоративна нощна лампа. Използвах цветя от магазин Джъмбо, гъвкава LED лента от AliExpress и малко градинска тел, за закрепване на нещата. 
И към момента не съм убедена, че така ще я оставя, нито знам къде ще я окача, но важното е да се твори, когато дойде музата.






     

понеделник, 5 август 2024 г.

Цари Мали град

  Цари Мали град е голямо старинно селище, което се предполага че означава "Малък Цариград" известно със своята римска крепост, с военно-охранителни функции, намираща се над с.Белчин, облас Самоков. Най-ранното използване на това място започнало във втората фаза на ранно желязната епоха(VIII-VI в пр.Хр), но за това ако се интересувате има подробна информация ето тук. Още миналата година, обещах на баба си да я заведа това лято там... и успяхме. Труден е момента с пътуването и тежестта на годинките (цели осемдесет и две), но тя  се справи за една следобедна разходка, заедно с внучка и правнучета за кураж. После естествено имаше и обяд в близката механа "Каймакановата къща", която препоръчвам с две ръце, защото те бабите не са глупави и щом стане дума за хапване и пийване, знаят къде да ходят. До крепостта се стига с автомобил или фуникуляр от селото, но за всички останали може и по екопътека. Мястото е чудно за уикенд почивка, защото наблизо има басейн и възможност за преспиване. Приятна разходка!