вторник, 22 февруари 2011 г.

TRAY_поднос

Най-новото ми попълнение!
В тази кутия имаше инструменти, но се появи нова кутия за тях :( затова тази в момент на вдъхновение, реших да направя на поднос за кафе например, или от онези които стоят на масичката и в тях е пълно с книжки, сметки и какви ли не боклучета(което е по-вероятно да се случи на нашия поднос). Кутията беше направена от парчета МДФ с дебелина 4-5мм. Като начало я боядисах с водоразтворима бяла боя (любимата ми - защото не мирише и изсъхва много бързо), нарисувах си сама картинките, които исках да залепя върху кутията(нещо като декупаж, ама по моя си начин).




След това изрязах рисунките и ги залепих с водоразтворимо лепило.

Оставих лепилото да изсъхне и отгоре много внимателно с малка четка започнах с нанасянето на лак за дърво(да не забравя да спомена че беше водоразтворим :))) Внимателно, защото се притеснявах да не ми се размаже молива от рисунките! Получи се с често чистене на четката, защото определено имаше леко зацапване от графита на молива.


След като няколкото слоя лак изсъхнаха, Мъжът в къщата :) проби няколко дупки (щом е за разруха няма проблем), за да направя нещо като импровизирани дръжки от една стара и много любима вилица (чакам си лъжицата от баба за да я монтирам от другата страна). Завързах вилизата с коноп, но мисля да направя нещо друго защото, не ми допадат особено тези панделки от коноп от вътрешната страна на подноса, може би нещо като плитка ще е доста по-добре. И така...сега си имаме поднос или кутия за боклучета :)Дано ви хареса!


2 коментара:

Невена каза...

Как така никой не е коментирал? Подносът е приказен!!! :) С рисунките и най-вече с ВИЛИЦАТА!! :)))
Де и аз да имах такава дарба да правя от нишо нещо толкова красиво! Ама може и да опитам, знае ли човек..:)

aneta каза...

Прекрасен! Радвам се, че Марта ми препоръча блога ти. Имаш чудесни идеи! И показването на снимки от изпълнението е много полезно :)