вторник, 5 април 2011 г.

bathroom again...but what the...?

След толкова проекти на бани, сега да ви покажа нашата!


ШОК и УЖАС а? Ей това трябваше да изпратя за "моя кът, свиден и мил"!


Това са снимки правени преди да започнем ремонта на банята. Като се замисля че сме я използвали в този вид няколко години :( Много депресиращо ми действаше, но най-накрая успяхме да съберем достатъчно пари (основно от работа на улицата, проституция, кражби и няколко знакови убииства :))))) за да я ремонтираме. Естествено всичко, което сме използвали като материали е било промоционално и няколко не дотам евтини неща (по мое настояване). Но за материалите след малко.
Следващите снимки са от момента, когато започнахме с разрухата. Стените бяха покрити с тапети за баня или по-скоро нешо като мушама, от тези с които баба ми си покрива масата за хранене,защото не оставали петна по нея. На места тапетите се бяха разлепили и съответно там проникваше влага и вода...имаше и мухъл ( както и малки магистрали за хлебарките) и всякакви такива "красоти".
Зад тоалетната ни почти нямаше стена, а огромен отвор на ревизията, нещо като facebook-а на блока. Може да завържеш всякакви контакти, както и да поздравиш някой, пък може и пикантерия да чуеш. Виждаха се и местата, където се беше стичала водата от баните на по-горните етажи. Да живее панелното строителство!
А следващата снимка ми е любима; да поясня че е правена в кухнята по време на ремонта на банята. Бяхме извикали един приятел (баш майстор) да започне първия ред от плочки по стените, пък натам ние да продължим, както и да изгради наново тръбите за водата. Та той решил, че в антрето му е по-удобно да реже плочките, и затова кухнята ни имаше един фин слой от прах.
Най-накрая се заформяше нещо...
Плочките (около 9лв/кв.м), тоалетната с моноблок (69лв), мивката(59лв), батерията за мивката(около 25лв) ги купихме от BAUMAX.
Плочките за пода взехме от PRAKTIKER
... дойде и любимата ми част - АКСЕСОАРИТЕ и КРАСОТИТЕ, нещо и по моята част. Честно да призная, някой неща ги бях купила още преди да сме взели и плочките дори, ама свят голям - изкушения дебнат отвсякъде. Дребните аксесоари съм ги купила от COMO

Коша за прането беше намален, защото липсваше капака му(реалната му цена беше към 40лв, истински пладнешки обир) и бях много щастлива с неговата покупка, защото го заглеждах от доста време. Кошчето за боклук и четката за тоалетна бяха от една серия, всяко на цена около 10-15лв. Най-много си харесвам завесата за баня - на малки жълти патенца :) До душа Милен монтира две стъклени рафтчета за шампоани. Под тях залепихме метални закачалки за гъбата и т.н., от онези които си имат лепенка на гърба, но от влагата лепенката не издържа и затова използвахме силикон.

Страхотните закачалки тип "кучешки дупенца" са ми от IKEA. Специална поръчка към една приятелка! Да не пропусна да отбележа, че за да не се пързаляме на плочките под душа, купих и малки стелки - синичките гумени патета на пода. Те образуват вакуум с плочките и наистина не се пързаля! По-късно разбрах, че в магазин ДЖЪМБО имало такива в жълт цвят.

Накрая боядисах вратата на банята и залепих няколко стикера на лалета (отново подарък от приятел). Как да не си обичам банята...аман от приятели :)))


Psst: Да издам и една малка тайна от кухнята,... все още не сме довършили тавана, защото имаше теч от съседите, ама от кои точно съседи и до днес не се знае:)

2 коментара:

pokita каза...

Здравей, Ваня,
Напоследък следя блога ти и страшно много харесвам всичко, което правиш. Имаме сходни визии за нещата, с тази разлика че ти можеш освен да си ги представиш и да ги направиш, а аз - не :(

Много добре се е получила банята. Доказателство е за това, че и с малък бюджет може да се направи стилна баня и не непременно скъпите материали правят банята да излежда добре. За дълготрайността вече не е много сигурно...
Единствената ми забележка е към прекалено многото акценти (лалета, кош сламен, постелка, втори кош за боклук отново цветен ...) и непридържането към nature стила (визирам най-вече патетата на пердето и тези с антислип предназначение, както и закачалките, но тях мога и да ги преглътна :)

С нетърпение очаквам следващия ти пост ;)

плочки за баня цени каза...

Благодаря ви , че ни показвате и своят проект на баня.Това е помещението в един дом, за което са нужни най-много средства и усилия, за да се направи майсторски и да няма проблеми с течове и влага след това.Много е трудно да се предпазим то влагата и мухъла, но ако редовно бива почиствана,това ще се избегне.Тук показвате първоначалният вид, който е доста стряскащ, но само така ще си дадем сметка,колко много труд сте хвърлили, за крайният резултат.