петък, 2 септември 2011 г.

щип - стик

Тези дни Мартина имаше рожден ден и тъй като на хубавите хора се случват хубави неща, нямаше как да не измисля нещо специално за нея. Мислих почти цял месец преди това, но идеята ми дойде последните няколко дни. Задължително трябваше да е handmade подарък!
За целта - различни цветове бои; дървени пръчки, от скъсан хамак; дървени щипки за дрехи; метални халки отново от хамака, кафе и разни други дреболии.

Съществената част от идеята бяха щипките. Събрах прането от простора и ги разглобих като за начало ... простора няма да е същия без тях, но ги замених с няколко стотици, чисто нови, техни китайски събратя за цяло левче (0,50евро).
... след това ги боядисах. Колкото по-цветно толкова по-цветно!
Дървената част от хамака, изшкурих и лакирах с лак за дърво.


Знам че ще се чудите "А с кафето какво ще прави?", затова да уточня, че задължително условие за да върви работата е да има и кафе за пиене :) с колкото повече пяна и екстри, толкова по-добре! А чашата ми е любима! Подарих я преди време на майка ми, защото да ви се оплача, тя има чисто нови сервизи, но продължава да си ги държи в шкафа и да използва една(а даже и две) счупени чаши с оправданието че са й много удобни. Важно е да има и храна за очите.
Освен щипките боядисах и халките от хамака, защото имаха ръжда, а и нужда. След което с една от тях и малко конопено въже направих кука за моето творение с която да го окачам на стената.


Предварително подредих щипките на местата на който исках да стоят...
... и отново с конопеното въже(вместо първоначалната идея с ластици), завързах щипката, промушвайки го в металната част на щипката и през отворите на пръчката от хамака. Откъм гърба използвах малка цилиндрична клечка, за да завържа конопа някак, за да не ми изпадат щипките.


Използвах и лепило (поради липса на силикон) за да заздравя местата на възлите откъм гърба.
И сега да ви покажа целта на цялото упражнение...
... вдъхновено е от това, че Мартина прави обеци и трябва някъде да ги закача, не й достигат ушите, а и защото госпожица Пиг е ангажирана в една банка и няма кой да помогне. Идеята ми беше за закачане на обеци, но новия щип-стик определено е подходящ и за други неща. Може да ми викате "лелята на щип-стика" :))))




9 коментара:

yo каза...

Страхотно е!! Много добра идея :))

R каза...

mnogo e interesno, bravo! i izpulnenieto e mnogo dobro, ti prosto me udivlqvash :)))

Jenny каза...

браво, за пореден път :)

EM каза...

Страхотна идея, много кретивно и свежо! Радвам се, че започна да пост-ваш отново, защото сериозно се бях притеснила къде изчезна интериорното ми вдъхновение :)))))

Vanya каза...

ЕМ спокойно "интериорното ти вдъхновение" се завърна, имаше само леко ваканционно прекъсване :)))) Благодаря ви много, наистина много ме ласкаете с коментарите си и се радвам, че ви е интересно.

Yana каза...

Страхотна идея!Няма как да не се възползвам от нея. :-)

martiti каза...

ехе...вече щипалката е използвана по предназначение - на HANDMADE DAY в Пловдив-много ме улесни с презентацията на обичките и предизвика много усмивки и закачки..., а една девойка даже я позна от блога...ставаш известна дизайнерка ей Ванче:)...и много благодаря за тази безценна щип диби ди дип:)

Vanya каза...

Радвам се Марта че ти харесва и че е свършила работа най-вече :))))

Анонимен каза...

Това с буквите е впечатлително! :)))
Цвети