петък, 16 септември 2011 г.

decor it yourself

Днес ще ви покажа каква декорация си направих с камъчетата, които събрах от плажа. В началото исках да ги залепя на една керамична саксия, но това по-натам като ми доскучае.
Сега на декорацията в момента... купих си от магазин JYSK една дървена чиния (около 4,99лв / 2,55евро зависи от размера), камъчетата си ги избирах с плоска форма, а тази свещ си я имах от преди това. Чинията е много интересна, изглежда сякаш е лепена на ръка, чрез навиване от центъра навън, затова естествено нямаше напълно еднакви чинии в магазина.

Идеята е доста простичка, но сега какъв "фън шуй" ми се е получил у дома :)))) Нали според него има няколко основни елемента( не съм чак толкова запозната, затова не правете това у дома си) ... огън, земя, метал и вода(евентуално и въздух но ако сте от голям град, не е задължителен), които трябва да са в определен синхрон спрямо енергията във всеки дом. Аз сега си имам огън (свещ) и земя(дървената чиния и камъчетата), липсва ми само метал и вода, но ако продължава теча от банята на съседите, ще ми остане само метал да си набавя :))) Доколкото знам обаче имаше и нещо в дебелите книги по фън шуй, за това че енергията на огъня унищожава енергията на земята... така че май си нямам нищо друго освен една купа с камъни и свещ :)))) Ама е доста приятна иначе!

А тук искам да ви покажа нещо, което намерих в интернет и много ми хареса, затова като докарам и другия курс камъни може да се тествам да си направя една такава постелка в банята. Ето и една връзка как може да стане това, ако някой иска да се пробва.
А сега като се замисля и възглавничка може да си направя, но определено не от камъчета!

4 коментара:

LaMartinia каза...

Супер се е получило, а идеята за постелка е жестока, замислям се дали съм събрала достатъчно плоски камъчета:-) това лято на морето ме гледаха много странно, защото замъкнах от плажа в колата един плик, направо скали си бяха, хаха
Поздрави!

Vanya каза...

Оооо и аз изглеждах така на плажа, затова се мотаех около децата...така да се слея с тълпата и никой да не ми обръща внимание на камъните, които събирам :) После пращах и Милен, а той е голям и не успя да се слее с тълпата :) На всяко излизане от водата още и още, но за постелка не съм събрала достатъчно!

Mарияна каза...

Ваня, идеята ти е прекрасна, ще се пробвам и аз!
Момичета няма да останат камъчета от вас по плажа :))). На терасата имам фруктиера пълна с всякакви морски красоти.
Поздрави Марияна!

Yana каза...

Очите ми останаха в постелката и във възглавничката! :-)
Колко се радвам да видя, че не съм единствената, изглеждаща странно на плажа, събирайки не само камъчета, но и пясък.Номерът с детето работи и при мен-съвсем случайно той решава, че му трябват камъчета и пясък и добрата мама винаги му помага. :-)))