сряда, 7 септември 2011 г.

отново разруха

Дълго се чудих в коя графа да вкарам тази публикация? Дали в IDEAS или HOUSE CRASH? Да разкажа първо малко предистория ... не помня какво точно правех аз в този момент, но чух откъм терасата едно "ОПА"! Отидох да видя какво се случва, защото изведнъж стана по-тихо и от църква :)
Милен се смее насреща:
- Седя си аз и си пуша, и само го погледнах и то се счупи! :)))
Тогава той ми посочи към облегалката на едно от столчетата ни на терасата. Понеже беше с пластмасови ламели на седалката и облегалката, една от тях се бе счупила докато сядал на стола. В интерес на истината от постоянното излагане на слънце имаше доста пукнатини на някой от ламелите и беше въпрос на време да дойде момента, когато ще се счупят. Друго си е обаче да го обвинявам, че е дебел и затова се е счупило столчето, но той продължава да твърди, че го е счупил с поглед :)))) Затова избрах "HOUSE CRASH", щом има нещо свързано с разруха :)
Така се наложи да поправяме столчетата. Или по-точно "който го е счупил да си го оправя" :)))

И така Милен изпочупи всички останали ламели, за да ги заменим с нови, но този път от дърво.


Купихме си дъски с размери възможно най-близки до тези на старите ламели и Милен ги наряза на същата дължина,... или не точно но става :)

След това проби и отвори за болтовете с които да ги монтираме обратно към металната част на стола.


Тогава се включих и аз с лакирането на дъските, които той преди това беше обработил с шкурка.

Но и металната част имаше нужда от освежаване, затова с една шкурка изчистих ръждата и използвах грунд за метал на тези места, за да не се появи ръжда отново. След това ги боядисах, но в различни цветове, защото нямах достатъчно боя.

Едното в син, а другото в розов цвят.
И ето какво се получи, но имаме и проблем... Милен не иска да седи на розовото столче и не знам защо? :)))
Когато се чупи масата ще поправяме и нея, но се надявам да издържи повече, а ако я направя розова ще си я ползвам само аз :)

3 коментара:

Nina каза...

хахаха и от разрухата успявате да създадете дори по красиво нещо отколкото преди това, страхотни столчета цветовете са ми любимите, но аз бих боядисала и дървото в бяло например ;)

Vanya каза...

О да и аз исках бяло и не само бяло, но Милен пък искаше да си останат дървени. Така че трябваше да се споразумеем някак и оставих дървото в естествения му цвят (е има и по една оцветена летвичка - не издържах). Ако зависеше изцяло от мен щях да вкарам всички цветове, с които разполагах и да се получи една дъга :)

Nina каза...

хахаха ох да напълно те разбирам, понякога мъжката част не съдейства с нашите гениални идеи хаха но сте стигнали до добро споразумение, а знаеш ли след време... току виж му допадне идеята за дъга.