неделя, 20 ноември 2011 г.

бърза коледна декорация

Криза е! А както се казва "В криза се раждат велики идеи"!
Затова ще споделя една безплатна, не особено велика идея за коледна декорация, защото съм в предколедно въодушевление. Сигурна съм, че и вие сте така освен ако не сте "Гринч" като една моя колежка, тя си знае :)
Нужни са само две стъклени чаши, два коледни чорапа (или някой друг любим или скъсан чифт, може и чорапи с "пръсти" пълни с памук), както и две свещи.
Първо обуваме чорапите на чашите без да ги режем, а само ги подпъхваме за да скрием стърчащата част, но ако са скъсани може и да прибегнете до ножицата.
След това има два варианта... пълните чашата с вода и пускате свещта вътре (водата ще я издигне на повърхността) или както аз направих, запълних чашата с камъчета или може и нещо друго, което да повдигне свещта на ниво до ръба на чашата.
Луда работа, но всичко е от любов към Коледа... и към чорапите :)

2 коментара:

ByBy каза...

Супер сладурска идея, ако имаш още останали чорапчета, можеш да си направиш и венец: http://bybyskingdom.blogspot.com/2011/12/christmas-inspirations-i-door-wreaths-i.html

Vanya каза...

Да този венец с чорапите е много весел! Обаче вече съм подготвила друг за нашата входна врата :)))) и се надявам да успея да ви го покажа тези дни.