вторник, 6 ноември 2012 г.

Разместването и идеите

И сега набързо спретнах няколко монтажа за да Ви покажа какво ни предстои. Споменах, че заради бебето ще се наложи да поразместим и променим някой неща вкъщи. Като например да намаля количеството възглавници на дивана :) В момента погледнато отгоре помещението в което живеем изглежда така...
 ...имаме си легло срещу вратата, до него е дивана с моите възглавнички и срещу него секцията, която си направихме с Милен. Изглежда като студентско жилище - всичко в едно!
 От около година и половина му тровех нервите на Миленски с идеята за легло, прибиращо се в стената. Ама не какво да е, а като това на CLEI с диван пред него! За да може да не вкарваме гостите(ако случайно дойдат такива) в спалнята, а в дневната :) И така почти успях!Нашето трябваше да е огледалния вариант на този от снимката вляво. Дори измислихме аналог на механизма, защото този за леглото струваше около 800лв в Häfele и към 400лв в Балкан-Юг, но не отговаряше на желаната ширина за нашия матрак. Ние сме свикнали да спим на широко легло, не за друго ама аз трябва да мога да спя напряко на леглото иначе някак не се чувствам добре :)))) Всичко чудесно дотук, но всеобщото мнение(без да включвам моето) беше че аз няма да мога да свалям и прибирам леглото, защото ще е много тежко. Освен това няма гаранция колко ще издържи - били се откъртвали някой детайли и трябвало метална рамка да се направи и т.н. Милен пък го беше страх да не падне някой ден отгоре ми, затова в момент на отчаяние се съгласих на по-елементарния вариант, а  именно да си купим разтегателен диван. Е да ама и това си има минуси - от постоянната употреба се развалят механизмите, по-неудобно е, по-малко е мястото за спане и т.н. Затова аз измислих и новия ни диван, че да отговаря на всичките ни изисквания. Основното е че ще го ползваме за сън и трябва мястото за спане да е 160/200см в разгънато положение. Ще го събираме само когато има нужда - ще си седи вечно разгънат :))))
Развихрих се с няколко картинки на новата подредба - само за ориентир. Нямаме отделна детска стая, затова и бебо е тука на картинките:)))) но сега ще има повече място за игра на пода.
Зад дивана ще имаме ракла по цялата дължина на чупката в стената, а над нея много шкафове, поне засега идеята е такава. Отново ще си остана без нощно шкафче! А отделно смятам да купя и един топ матрак за да го сложим отгоре, че да ни е по-удобно за спане и да не усещаме вдлъбнатините между седалките.
Това са ми скиците с размерите за новия ни диван и хитринките около него.
Харесах си ето тези дамаски - всичко трябва да бъде с калъфи за да мога да го пера от повръщано и разни там пюрета :)
 И печелившата дамаска е тази долу в дясно (не е най-светлата нито и най-тъмната, избрах си средния вариант). На втората снимка изглежда по-бежова, но реално цвета и е нещо между сиво и беж. И вече сме го поръчали. Нямам търпение да го видя готов. Дано се получи нещо, но сега избирам топ матрак. Там ми е ясно кое е най-доброто, но нямам желание той да струва повече от сегашния ни матрак, затова евтино и до време, пък после ще си купим нов :)
Дотук толкова! Очаквам  хаоса когато дивана ни пристигне.

3 коментара:

Julka каза...

Страхотни идеи :) много ми харесва и на мен тази дамаска :) обзавеждането ще стане супер :)

FWB каза...

Супер е дивана,а идеята с подлакътника от чертежа е много хитра :)

Анонимен каза...

Браво супер идея! Иначе за топ матрака-сега има в Билата с талончета доста евтини топ матраци, които са доста удобни :)
Весела