четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Искаш шкафове - ето ти шкафовете!

Във вихъра на подготовката за бебето успяхме да направим и плануваните мебели у дома.  Нали постоянно имам чувството, че не ми достига място за съхранение и извадих душата на Милен за няколко шкафа в повече. Само когато е болен може да си почива :)))) Като се сетя беше болен, когато лепеше изолацията на терасата :) Надявам се помните тази стена преди да сложим дивана там...
... преди няколко дни си направихме ракла в нишата зад дивана.
 По точно две ракли!


 В тази голямата съм предвидила да можем да си прибираме матрака, когато не го използваме за спане, а по-малката за шевната ми машина.

Имаме си и много място за завивките и възглавниците в раклата на дивана.
Вече и възглавниците за облягане на дивана не са като кубчета, защото са пълни само с вата.


 Но това е само началото. Тъкмо изчистих и продължихме с останалите шкафове, но на стената зад дивана. Милен ги сглобяваше вкъщи и пак всичко стана в трески и стърготини. Ама трай бабо за хубост :)))
 Голяма мъка беше със закачането им, защото имаше кривини на стената, а и аз малко големички си ги бях измислила. Ако питате Милен - направо огромни!
Вече имат и вратички, но още не съм ги снимала. Направихме си и едно "малко" скринче, на което да повивам бебето, но ако питате Милен ... :)))
Остана ни само да сглобим леглото на бебето. Това обаче ще стане когато то се появи, защото все някой трябва да подава винтовете :)))

12 коментара:

Анонимен каза...

Ох много се кефя на хора с такъв ентусизъм страхотни сте! много хубаво и толкова практично, браво!

Анонимен каза...

Супер идея да оползотворите стената - заели сте сигурни 30-40 см от пода, но пък колко място сте осигурили само...! А ще имате нужда, като дойде бебето. Ей, човек като разполага за 30-40 кв.м площ, измисля чудеса! Няма laundry room, office, play room, dining room и прочие глезотии, нали?! :)

Vanya каза...

Няма никакво място за глезотии :))) Всички тези нещо-room са в едно. Не ни се налага да пътуваме много до кухнята например. Чак се чудя как не сме затлъстели от тези къси разстояния :)

Detelin Markov каза...

Евала! Не знам как успявате да сте толкова креативни в толкова малко пространство, аз лично не мога да живея в такава малка кутиика. Но много ти се радвам как постоянно преобразяваш нещо и винаги функционално. Дори има все още място и за пънчето.

Мира Спасова каза...

Браво, Ваня! Както винаги идейни и оползотворяващи мястото :)А за стърготините си представям, ние скоро правихме детско креватче как съм изчистила мокета после само аз си знам, но както казваш "Трай бабо за хубост" :)

Анонимен каза...

Дали е удобно да попитам откъде са купени елементите на шкафовете. Много ми допадат.

Vanya каза...

Ако за елементи имаш предвид дръжките - от Ник 83. Подобни има и в други фирми Кентимпекс, Балкан Юг и т.н. Мисля че даже и в някой от хипермаркетите може да се намерят.

Анонимен каза...

А къде ви нарязаха и кантираха плоскостите<

Vanya каза...

В едно квартално цехче :), но Милен е използвал и услугите на КРОН 2000 http://kronbg.com/

Анонимен каза...

Много добри идеи :) Искам да попитам раклата и шкафовете отгоре с каква дълбочина са и еднакви ли са?

Vanya каза...

С една и съща дълбочина са, някъде около 30см, колкото е чупката на стената.

Илиев каза...

Страхотни предложения! Пространството е нещо много важно и благодарение на тези идеи има решения ...