четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Новата ни спалня... юпиии

 Споменах ви че съм намислила да оправим една от стаите в къщата на моите родители, където да се преместим с Милен и Мартин когато сме им на гости, защото моята бивша детска стая ни е вече малка. Всъщност не е малка просто разположението и чупките на стените са малко неудобни и кошарката на Мартин стои в средата на стаята и пречи на минаването. Пък и един познат ми дължеше услуга и помогна със замазката и шпакловката на стените. Сега да ви покажа докъде я докарахме :) За начало трябваше да разчистим всички непотребни вещи и кашони от стаята или "склада".


 Разпределението е абсолютно като това на спалнята на нашите, която също освежавахме преди време, защото се намират една над друга.


 Когато изнесохме всичко беше много хубаво. Не мога да я разбера майка ми защо не изхвърля непотребните неща. Имаше обувки, които дори и здрави нямаше сила, която да ме накара да обуя отново. Такива от тинейджърските ми години тип "танк", просто се чудя какво съм им харесвала и как изобщо съм ги носила, както и дрехи от преди десетина и повече години, които тя пази заради текстила. Щяла да си ушие пола и т.н. ама така и не намира време, а както се сещате щом досега не е намерила време за тая пола или там каквото ще е, няма никакъв шанс да го направи когато и да е! А с времето даже забравя какво има в кашоните и после се получава елемента на изненадата. Разбрах че този трик действа много добре при малките деца. Когато се пренаситят с играчки, прибираш част от тях някъде далече от очите им за около месец-два и после когато ги извадиш, на децата им се струват като нови, а на тяхно място прибираш някоя друга купчина играчки и така въртиш докато минава номера :))))  Така и за стаята говорех... преместихме някой контакти, направихме няколко нови, положихме замазката на пода и шпакловката по стените и тавана. Оказа се че трябва да се изчака цял месец преди да се сложи паркета за да изсъхне хубаво пода. Затова си почакахме повечко - това не го бях предвидила!

 Докато съхнеше пода започнах с боядисването на стените с латекс. Избрах си светло сив цвят (тука очаквам коментари от тя си знае коя за сивия цвят и монохромното ми дете :)))) Това е положението - сиво ще е!
 И най накрая, дойде времето за пода. Избрах си ламиниран паркет, някакъв "фейшън" дъб в различни нюанси, че да ми пасва на всякакви видове дървесина по мебелите, с мнооого яка изолираща подложка :))))
 Завесите си купих още преди латекса даже :) Нали съм малко луда!
 Полюлея си взех от магазин Практикер. Да ми лъха на ковано желязо :)
 Все още се колебая дали да скъсявам пердетата или да ги оставя да бършат пода, че така ми е много романтично.
 С обзавеждането имам да довършвам, защото идеите са ми съвсем различни от реалността, но това ще стане с течение на времето. Искам да има смесица между класически и модерни мебели, но сега имам само "налични" мебели :) За рождения ми ден (15 ноември-ден на Ваня) съм си поръчала един шкаф втора употреба от мебели Антик, който смятам да преработя, но докато дойде това имам доста време, пък и още не съм решила какво точно ще му правя със сигурност, защото се колебая между няколко идеи. И така засега новата ни стая изглежда така:
3 коментара:

Живка каза...

Случайно попадам тук-има чудесни идеи,за които те поздравявам!И ние сме все в ремонти-ту в апартамента,ту на село и точно сега правим ремонт на спалня,кухня и трапезария в едно.Ще поразгледам и ще се насладя на промените у вас...
Поздрави!

Елена каза...

Да мета, да метат! Не ги режи, Ваня, страхотно стоят така. И честит рожден ден на патерици. Да получаваш винаги това,за което мечтаеш и да няма невъзможни мечти :)

V каза...

Много нежна спалня, страшно много ми хареса крайния резултат :) Откъде са пердетата? Страхотни са!