понеделник, 6 януари 2014 г.

Като нея друга няма - възглавничката!

Като нищо след време ще ми казват "Ваня, коя Ваня?...Абе Ваня-възглавницата :)...Аааа тази ли Ваня?" Имам няколко нови попълнения!
Първата възглавничка я направих с две парчета плат, като горното го набрах леко.
 Заших ги едно към друго, след което направих калъфката без цип, на принципа като калъфите за възглавници на спалното белъо.

 Заших и една черна панделка с идеята сякаш тя е нагънала плата (като завеса).

 Втората възглавничка направих по същия начин, само че с червени панделки и копчета.
 Да издам една тайна, копчетата ги сложих за да прикрия получило се несъвършенство. Червените панделки ми се получиха много хлабави и за да не висят така неприятно ги заших на места с малки копченца в черно и червено. От дефекта - ефект! Но така много повече ми хареса.

 И последната възглавница, както каза майка ми - "булчинската", я направих с нагънат шифон за основа на една група цветя, които направих от лентички плат прогорени на свещ за да не се разплитат.

 Цветята направих зашивайки лентите плат като спирала (или нещо подобно на черупка на охлюв).От различните дебелини ленти, ми се получиха различни по големина цветя. 


От всяка направих само по една бройка, както казах "като нея друга няма". Надявам се да са ви харесали :)

3 коментара:

Unknown каза...

Много са хубави :)

kami_bonbona каза...

Разкошни са! Особено сватбената ♡

Анонимен каза...

Разкошни са, браво Ваня(да не говорим, че вече имам една, сътворена от теб)!!!! Така ми се приисква и аз да мога така. Обаче, става така че ми се приискват много неща наведнъж и като не знам откъде да почна, зарязвам всичко....

Докато не му дойде баш времето!

Мариана