събота, 10 май 2014 г.

Падащо легло - мястото за пушката :)

 Мечтата ми за падащо легло...

... се осъществи в дома на една много сладка дама - агент! Не от онези агенти а'ла Джеймс Бонд, които натискат копче в стената и се отварят гигантски плъзгащи врати, зад които се крие арсенал от всякакви хайтек джаджи и оръжия( на които дори Киану Рийвс може да завиди), а от тези които правят незабравим сватбения ден на влюбените двойки, без дори да участват в ритуала или на кратко - сватбен агент (декоратор). За малките деца да обясня - това е човекът, който стои с пушката зад младоженеца! И да знаете от мен - в домът на сватбения агент винаги преобладава белия цвят и няма нужда да обяснявам защо :)))))
Естествено всичко това пак с участието на моят Милен, който направи падащото легло!
Явно повечето от нас живеят в жилища, недостатъчни като обем да съберат всичките ни желания, в този случай трябваше да се освободи място за собствена стая на бъдеща първокласничка. Затова мама и татко преместиха спалнята си в дневната.
Леглото е направено по модел на фирма CLEI, за които вече съм споменавала. Размерите на матрака са 140/200см. Много исках такова вкъщи и вече благородно им завиждам, защото всяка сутрин и вечер аз разгъвам дивана, застилам матрака и чаршафите, а те само си издърпват рафта и мятат възглавниците  :)
Дивана също поръчахме специално за случая, без гръб, а само с възглавници, за да може да стои пред леглото.

От ляво на падащото легло направихме няколко удебелени рафта, които вече са декорирани със семейни снимки.
Под рафтовете има една малка ракла за завивки и възглавници.

Дивана също има място за съхранение, а възглавниците му са със свалящи се калъфи. Беше и много удобен - нямаше как да не поседна :) Ето тук би било логично да има копче като това на г-н Бонд. Но от пушкалата нямаше и помен :)
И това е - бяло, семпло, изчистено и удобно! Купувам го!

4 коментара:

Unknown каза...

Великолепно! Браво на майстора!

Unknown каза...

Уникално е, поздравления за идеята и изпълнението :)

Анонимен каза...

Може ли да кажете каква е цената на това произведение вкл. с раклата без етажерките.

Vanya каза...

За всякакви запитвания относно цени моля да ми пишете на vania_v_dimitrova@abv.bg Благодаря!