неделя, 26 април 2015 г.

малка табуретка за тоалетка

 Отново ще споделя нещо на тема "освежаване на старите мебели". Аз нали съм красива... и имам няколко колеги... но за приятелки... безплатно! :)))) Историята не е много дълга, но най-краткия вариант е този: Една приятелка иска за друга приятелка, и с помощта на трета приятелка подарява за новия дом на втората приятелка тази табуретка за пред тоалетка. Както казва С. (една четвърта приятелка) ако не можеш да ги убедиш - объркай ги! 
Страхотната табуретка беше разглобена...
 ... и тапицирана с нов плат - в тъмносин цвят, за да е в контекста на мястото за което е предвидена. Използвах една тънка панделка в по-светъл цвят за да направя декоративни кантове по ръбовете.


 След това боядисах и дървените детайли със синя  боя.

 С шкурка (номер 80) направих леко състарения вид - под синята боя има един слой бяла боя за да може когато мина с шкурката отгоре, да се види малко и от нея за по ефектен вид. Накрая лакирах с прозрачен лак за дърво.
 И като изключим, че по плата се полепяха всички влакънца и косъмчета, се получи доста приятен краен резултат - леко гръцко, морско излъчване :)))) Ясу! (Yasou!)3 коментара:

Колибката-домашна декорация каза...

Харесвам (y)!

Анонимен каза...

Браво,Ваня!! Истинска наслада е крайния резултат от твоите проекти!!!

lenival каза...

Ваня, ти си гениална и така се радвам, че не те свърта на едно място. :")