вторник, 2 юни 2015 г.

ученическа черна дъска


http://mommo-design.blogspot.it/2014/05/outdoor-play-ideas.html
 Най-новата придобивка за децата у дома  бе вдъхновена от тази снимка по-горе. Както почти всичките неща при мен, дойде изведнъж и беше изпълнена на мига, просто защото съм нетърпелива, а Милен е под чехъл :))))) Ще "страдам" за този коментар :)))))) Нашата не  е толкова добре както тази от картинката, но върши същата работа :)))) а и е без пари - всичко с налични материали!
Мястото за нашата черна дъска е под терасата, защото децата (Мартин и братовчедките му) доста често се завират да си играят там, а и не изглеждаше приветливо за важните им занимания.

Затова намерих в гаража едно парче шперплат - идеално за целта, но и доста кално - работило беше на земята, когато зимата ни се спука една тръба отвън.
Почистих го и го боядисах с черна матова боя.
От долната страна с винтове прикрепихме една дървена летва, а от двата й края на баба саксиите. Те са от онези пластмасовите, в които продават цветята по цветарските магазини, така че даже не я питах дали ще ги даде с добро или ще ги даде :)  Смисъл че у дома е пълно с такива. В тези саксии се държат тебеширите и предварително ги боядисах с каквато боя намерих.


От ляво на черната дъска закачихме една решетка от бебешкото креватче на най-голямата ни кака. Така или иначе си седеше счупена в мазето. Сега на нея с няколко, малко нескопосани кукички, които направих от едни закачалки като тези, които дават в химическото чистене,  се закачат лопатки и други нещица.




Следващия проект за децата мисля да бъде пясъчник. Ето и какво си харесах, но все още нямаме лодка. Някой от вас по морето може да се възползват от идеята :)
http://www.desireempire.com/2012/07/beach-home-decor-house-tour-from-lovely.html

2 коментара:

Cinnamon каза...

Много идейно и както обикновено, изпълнено с любов.

Ето как ние внедрихме черната дъска в тесния кухненски бокс с елементи на предверие:

https://lh5.googleusercontent.com/-Y_NqsqNVrbY/VOoqToG4ouI/AAAAAAAAEOY/jKhZFBxzn5w/w432-h576-no/20150222_205920.jpg

Vanya каза...

Това с миялната е супер. Аз на хладилника бих си го направила :)))) тъкмо ще си пиша там какво ли няма вътре :)