петък, 21 август 2015 г.

Стойка за ключове - само за принцеси!

 Правилото от средната табелка е писано само за мое успокоение - "Добрите майки имат лепкави подове, мръсни фурни и щастливи деца"! Никакво време не ми остава за чистене и всичко се прави набързо, но и за детето май не ми остава достатъчно време :) Попаднах и на тази табелка в розово"паркинг само за принцеси - всички останали ще бъдат изтеглени"...
... и се сетих за семейството на брат ми, което мисля знаете вече, че се състои само от момичета... и него де :) И така реших за рождения ден на най-голямата от тях (мама Дани) да направя нещо, което всичките да използват, а именно стойка за ключове с надпис за принцеси.
Затова използвах едно парче дърво, върху което залепих хартиено тиксо на мястото, където трябваше да е надписа. Излишното изрязах с макетно ножче. След това боядисах дъската с розова боя и когато изсъхна, махнах хартиеното тиксо.

Върху небоядисаното място изрисувах короната и надписа с пирограф.
На гърба Милен ми зави няколко кукички и направи стойката отдолу за да стои изправена табелката. Него го боядисах също - в бежово. Идеята ми беше да използват кукичките за да си закачат ключовете от принцеските автомобили (карети, каляски или просто от къщи) на тях, като всеки да си има негова кукичка.
А за по сигурно направих и надписи с имената на всички, за да си знае всеки коя е неговата кукичка.
От лицевата страна използвах и бял маркер за да нарисувам "отблясъци" на буквите и короната. Когато всичко беше готово, пръснах и два слоя лак за дърво. И това бе всичко - бързо, лесно, интересно :)))

Няма коментари: