четвъртък, 31 декември 2015 г.

Коледно 2015... и Новогодишно 2016!

 Честита Коледа на всички! Тази година с Мартин направихме няколко играчки - самоделки за елха :) които подарихме на госпожите в детската градина. Рецептата е тайна и се предава от поколение на поколение! Дето се казва - после ще трябва да ви убия ако я споделя :)
Много тайни съставки - глина за моделиране (въобще няма как да намерите такава в магазин Джъмбо), както и форми за коледни сладки (в случая IKEA). Глината се размесва добре след, което се изрязват формите. За целта е нужен изнервен татко, който да меси и едно детенце, което да изрязва с формичките. 
Използвах няколко играчки - снежинки, за да ги отбележа с лек натиск върху глината. Да не забравя - трябва да се пробият и отвори, през който да премине панделка за да окачим играчките.

 Когато изсъхнат добре, използвайте отново детенцето за да ги изрисува с водните бои. Може да включите и баба му, за да стои мирна известно време, дори и след като на детенцето вече му е писнало да оцветява :))))
 Наредих лакомства в една кошница и завързах вече готовите играчки за дръжката и подаръка отиде по предназначение, заедно с една картичка, на която лично детенцето ни се подписа!
После... 
... Бъдни вечер и нашия мъник започна с повръщане и стомашно разтройство - за Коледа ни приеха в инфекциозна болница със силно дехидратиране и отпадналост. Още първата вечер - съмнение за мозъчен оток, след което посетихме по спешност и болница Пирогов с вероятно преплитане на червата. За щастие всичко това се размина и след няколко дни на системи малкия ни Мартинчо гризеше солети и бисквити, повтаряйки постоянно как иска хот дог и саламче.

 Така прекарахме Коледа заедно с сестрите и докторите, дежурни по празниците, на които сме много благодарни!
Веднага, когато се прибрахме у дома и всичко беше зад гърба ни, намерихме време да си направим ежегодната ни семейна снимка - самоснимачка, на която аз държа много, не за друго а защото така виждам колко е пораснало нашето момче! Тази ни е от днес...
...тази от 2014г...
...а тази - 2013г, когато Марин се роди.
Днес Марти дори ме снима самичък (с фотоапарата на масата) - изглеждам като русалка с морска звезда в косите :))))
После музика и танци, и така три дни яли, пили и се веселили!
И сега какъв празник ще бъде без желания! Сега ми е паднало, а и съм скромна (само два листа A4, дребен шрифт с желания), затова през Новата 2016 година за себе си и не само :) най-силно желая здраве, сила за да се справям с изпитанията, време за семейството, близките и всички идеи за осъществяване, както и да се науча да живея тук и сега.... и още няколко материални неща, бла бла бла :))))
Весела Нова Година 2016! Благодаря на всички ви, затова че четете и чакате с нетърпение всяка моя публикация!

1 коментар:

Мариана каза...

Минавам хипер набързо да ти кажа, че си супер готин сладур, ти и твоя мъник и работлив мъж и твоите изобретения и работи като цяло, и текстовете ти ииии всичко. Бъдете много здрави , никакви медицински обстановки повече, и много щастливи и вдъхновени и успешни през цялата Нова Година, и всичките желания да станат реалност, Чакаме с нетърпение края на ремонта на мароканската стая и началото на следващите ремонти, получават ти се разкошно ииии всичко най, супер Ваня