събота, 27 май 2017 г.

Гложенски манастир

 Гложенския манастир "Свети Георги Победоносец" бе мястото, което посетихме наскоро с моите момчета. Пътя до манастира беше на места невъзможен за разминаване на две коли, но гледката отгоре си заслужаваше. Повече за историята на манастира можете да прочетете в wikipedia, а аз ще разказвам в снимки. 
След като сте преживели криволичещия път догоре (зимата не препоръчвам дори и да опитвате) ще трябва да повървите малко и пеша. С кола се стига почти до входа, но вътре се влиза само с монашески дрехи :)))) ....


... или с мотор! За любителите на екстремни спортове - манастира предлага и нощувки.




Естествено пази и съкровища.








А тази печка от снимката отдолу е прототипа, от който са гледали, когато са правили детската кухня за IKEA :))) Беше ми на височина под коляното, а както знаете моите крака не са като на Адриана Скленарикова. Дет' се вика, само сантим' не ми достига :)))))

Едно от интересните неща там бе скривалището на Васил Левски.






Мартин интерес прояви само към автопарка на игумена :)))





След манастира се разходихме из гората. На мен тази част ми хареса най-много, но за малкия ни "мъжага" си беше като спускане с влакче на ужасите в Дисниленд. Всеки един шум го плашеше и нямаше търпение да се връщаме към колата :) Но така то... всеки трябва да пребори страховете си! По този повод в следващия пост ще прегръщам змии, всякакви слузести животинки и огромни плъхове :)))))







2 коментара:

Unknown каза...

Разкошен разказ със снимки и хумор. Насладих се максимално,супер си Ваня:) Дано скоро успея и аз да стигна до това поредно вълшебно българско място.

BEARKIS каза...

Присъединявам се към горепосоченото,благодаря от сърце, за споделянето!!!Поздрави от още една, "дългокрака"! :)