понеделник, 23 май 2011 г.

decoration

През почивните дни направих няколко много бързи покупки на декорации за в къщи. Бързи, защото Милен ме чакаше в колата, а той много мрази да чака, затова профучах през няколко магазинчета за домакински потреби и декорации, в опитите си да намеря място където боядисват дрехи. Един от магазините беше в SKY CITY MALL в София, където търсех химическо чистене и случайно попаднах там. Купих си стъклените съдинки за подправки. А от магазина HIT ж.к.Младост си купих малките гъбки (на цени ако не се лъжа малката-1лев, а голямата 2.50лева) и жълтата чиниика с форма на яйце, които отново случайно открих. Всъщност магазинчето се намира точно пред входната част към "ХИТ",защото в същата сграда има и други магазини. Там попаднах отивайки да купя хляб, и най-накрая намерих къде да си боядисам дънките. Да ви покажа сега какво ми "роди" мозъка...
...забравих да спомена и новата ми чашка с шарка на пуловер от ORIFLAME......реших да махна гуменото уплътнение на бурканчетата, защото нямаше да ги използвам за подправки. В чашата сложих една стара ароматна свещ(мирише на ягода). Тази стъклена саксия до нея я купих за орхидеята ми, но се оказа, че не мога да й пробия отвор за да изтича излишната вода, затова я напълних с изкуствени цветчета. Не обичам изкуствените букети затова си откъснах само цветчетата от едни цветя които имах, видях го този трик някъде по телевизията.
А бурканчетата напълних с гъби :) Имам друга идея за тях, но засега така. Зайчето ми е от великденската украса.

Реших да ви покажа и няколко от декорациите в къщи. Това са мечета солнички, които са ни подарък от сестрата на Милен, от едно нейно пътуване до Аляска. Гледах един филм по Discovery, където се разказваше за това, че в Аляска, има по-голяма вероятност да срещнеш мечка, отколкото жена! Пропорционално спрямо мъжете, жените били по-малко. Сигурно затова правят солниците като мечки, че не помнят как изглеждат жените :))) не че има много разлика ...и едните и другите могат да ти свалят дрехите от гърба :)
...и тези фигурки от клечки и шишарки, на мече и таралеж, също са ни от нея!
...Продължение от употребата на изкуствените цветя, е тази стъклена ваза пълна с ароматизирани клечки и цветя, от онези които ги продават оцветени и в малки пликове. Картината отзад си я купих преди време от мебели Явор, а чашката ми е подарък, но не помня за рожден ден ли беше...много съм зле...дори не помня авторката, знам само че е ръчна изработка и че авторката поставя две червени точки на нещата, които прави, но като се сетя ще напиша коя е! Ако някой се сеща да пише :)
Пеперудата е на щипка и също ми е от декорацията за Великден (купих я от магазин COMO)
Ето и приложението на чинийката с форма на яйце, използвам я като свещник.

Тук мисля, че може да покажа и моя Бонсай...не знам умира ли или какво, ама аз продължавам да го поливам :) любимото ми тук е саксията му и малката пейка от клечи за зъби.
Ето и стойката за червеното яйце с малкото пиленце. Тези миниатюрните са просто страхотни!
А с тази "огромна" чаша от магазин "Джъмбо" изненадах Милен една сутрин. Историята е следната... всеки има някакви навици, а Милен преди да влезе в банята сутрин си приготвя кафе-машината и докато тя загрее, той си мие зъбите...но както и да е... през това време, реших да му сменя чашата за кафе с тази малката! Естествено точно тогава той излезе много по-бързо и аз не успях, затова се наложи да го накарам да си донесе да му изгладя тениската, защото в момента гладех моите дрехи, с които да изляза за работа. В момента когато той ровеше в гардероба...аз успях :)..дори му сипах и малко от кафето вътре, а неговата чаша скрих! Когато той ми донесе тениската си, посегна да си вземе кафето от кафе-машината и репликата беше следната "К..К..Какво е това?!?" ...беше много забавно ..."къде ми е кафето?!" и накрая се разсмя и той, коментара след това беше "Абе знаех си аз, че е нещо много съмнително това, че искаш да ми изгладиш дрехите" Наистина голям смях падна :))) Сега като се сетя пак ми става смешно!
Не знам дали забелязахте малките розови котета? Това са стикери, които си купих от BAUMAX. Наскачали са по контактите из цялата ни кухня :)А закачалките "пъпеш" и "морков" си ги купих от магазин "всичко за един лев".
Ето отново малката ни чашка :)

Тази калинка пък си я купих отново от COMO, много ме радват подобни джунджурии. С Мис Пиги вече се познавате, тя е от магазин MOBBO, голяма спестовница е :)

И последно за днес, отново от COMO, купих закачалката ни за ключове на вратата. Много е удобна!

P.S. ...за чашката на кръгчетата, най-накрая намерих информация...тя е от Ателие "Две точки" гр.Троян (затова и има две червени точки върху дръжката) и доколкото разбрах авторката е Марика Георгиева.

6 коментара:

Анонимен каза...

ех страхотна си! :)

Анонимен каза...

http://www.flickr.com/photos/ilariaonthesky/

Vanya каза...

Много ми хареса връзката! Благодаря! Страхотни неща има :) А за такава дъска за писане на бележки откога си мечтая, но незнам каква е тази боя или хартия която използват?! Не съм срещала все още.

Jenny каза...

Много ми хареса този пост! :) Чашата на неизвестната за момента ;) дизайнерка е страхотна, както и картината,ое от Комо май беше...

Dodi Markov каза...

Интересно, практично и оригинално... А за Троян печеш 6 точки (от там съм) ;)

Мари каза...

Да и на мен ми харесаха идеите,и слава богу открихте авторката на чашата.Започнах да се притеснявам че правя нещата не както трябва и не остават в съзнанието(поне за малко)на хората:)
http://www.facebook.com/pages/workshopDveTochki-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%94%D0%B2%D0%B5%D0%A2%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8/118622048224825?sk=info

Марика Георгиева:)