неделя, 19 юни 2011 г.

sofia design week 2011 part2

Sofia design week приключи, но сега искам да Ви покажа останалите места, които посетихме. Едно от тях беше Софийската художествена галерия, където имаше изложба на иновативни продукти. Едно от нещата, които много ми хареса там беше боя, която превръща стената в ключ на лампа. Докосвайки стената, осветителното тяло угасва и се включва. Малко трудно беше да го видим при положение че имаше табелка "не пипайте", но аз пипнах :)

Следващия интересен предмет беше тази фруктиера с ябълки...


...серия разклонители и осветителни тела наподобяващи паркет...

...а тази ролка беше самозалепваща се подова настилка, която развивате докато полагате. Идеална за ремонти "направи си сам"!
След това отидохме до градската Централна минерална баня, където имаше изложба на съвременен италиански дизайн, както и такъв с българско участие.
Тази маса беше уникална!


Малко Виенски дизайн, отново от банята :)

Ето го и Българското участие от което аз останах много доволна. Имаше много идейни неща и на въпроса "Има ли го или не дизайна в България?" който беше темата на тази изложба, отговора за мен е ясен!
Следващите лампиони бяха направени от филц.
А тези осветителни тела и огледалата от дизайн студио "Точка и Точка" ... бяха точно като за мен! Мога да кажа, че тези предмети ми допаднаха най-много от частта с българския дизайн.Този диван беше много интересен, основно с идеята за възглавниците на седалката и облегалката, които приличат на старите дюшеци на леглата, а и с хартиените джобове отстрани, в които може да си държиш разни неща или бутилки, както е в случая :)

Подвижна лампа на стената ...
Разгледахме и СКЛАДА на ул. Г.Бенковски 11...тук възглавничките няма да ги коментирам :) ...
Моята манекенка Мартина :)))) много добра,  като за каталог! А на следващата снимка е една много мечтана от мен закачалка. Имаше дори награди за тези, които успеят да посетят всички обекти от Sofia design week . Една от наградите беше тази закачалка, но аз не видях всичко, затова ми остава само да си мечтая за нея :)


Ако нещата са ви харесали и ви е било интересно ставащото на Sofia Design Week
Може да разгледате още снимки от списание "Едно" тук
Обещах да покажа и моето яке пума от PUMA CREATIVE FACTORY. Много шарено се получи,още съм в шок, но каквото съм го измислила такова ще си го нося :))) Сега бих си го направила съвсем различно.

Няма коментари: