понеделник, 21 ноември 2011 г.

закачалка Тонет или вече не?

Днес искам да ви разкажа за поредната закачалка у дома. Имаме толкова много, но все не ни достигат :) Както може би знаете дневната и спалнята при нас са в едно помещение и е доста дразнещо че дрехите ни стоят по дивана, столовете и т.н., защото и гардероба ни не е много голям и няма къде да си приберем ежедневните дрехи. Исках да имам една закачалка, на която да ги трупаме вместо върху мебелите.
Тази е новата и ми беше подарена от едни приятелчета, който правеха ремонт и изхвърляха ненужните вещи. Отдавна си я бях заплюла и ги бях предупредила да ме имат предвид ако решат да я изхвърлят. И не след дълго време те... така да се каже "make the call" :))) Убедена съм че г-н Тонет няма да хареса какво ще се случи със закачалката му :)

Бяха и отрязали крачетата :(
И така новата ни придобивка беше разглобена.
С шкурка беше изтъркана цялата или поне доколкото ми стигаха силите.




И както се досещате, боядисах я! Този път използвах бяла - мат боя.

И се стигна до интересната част. Купих си детски комикс и не можах да повярвам, че това тънко комиксче струва почти колкото едно дебело списание за интериор. Сигурно е заради постера в средата на комикса, в интериорните списания няма такива екстри :)
Идеята се появи един ден, докато Милен се ровеше във форума на Volkswagen и ми показа тази картинка. Дори се замислих дали да не направя нещо подобно с колата си (евентуално в някой следващ пост :)
Изрязах си каквото ми хареса от комикса и го залепих с лепило на закачалката... и така по цялата закачалка. Много шантава се получи :) След като налепих цялата закачалка, използвах прозрачен лак за дърво отгоре, за да запечатам картинките.


Краката на закачалката ми, както казах по-горе, бяха отрязани от предишните й собственици, затова използвах дървени дръжки за да изглежда по-добре. Тях ги закрепихме с дибла и лепило.



И така се получи забавната ни стара закачалка. Стара, но в крак с времето! :)

6 коментара:

dashick каза...

Закачалката е пълна лудница!!! Страхотна е!!:)

MEBELBOX каза...

Тези закачалки са ми едни от любимите, по-стари останки от миналото.
Има модел, който има обръч/за чадъри/ в долната част. Отрязъл съм ствола до това ниво и с подходящ кръгъл плот /пак от стара масичка/ съм направил друга. Става нещо като тип "виенска". С подходящо оцветяване и лак. В момента е в офиса на съпругата ми, но за съжаление нямам снимки. От горната част също става мини масичка. Подарил съм я на една позната.
Успех.

Vanya каза...

И в къщи вече е пълна лудница от какви ли не щуротии :))))
А това с масичките е страхотна идея! Убедена съм че изглеждат много интересно.

Radina D'Amore каза...

Страхотно се е получило! Поздрави :)

Анонимен каза...

Много хубаво! http://bleubirdvintage.typepad.com/.a/6a00e554f1ae938833014e8a45650a970d-pi

Живка каза...

Имам същата закачалка,която мисля да сложа в спалнята на село,но ще помисля дали да я боядисам.Ще покажа на половинката и ще решим.А колата на малкият ми син е с такива апликациии....