вторник, 6 март 2012 г.

Pay it Forward: Ралица

Идеята за подаръка на Ралица от Pay it Forward, видях в Pinterest и водеше към този сайт (изисква се търпение докато зареди :) Реших да се опитам да направя нещо подобно. Доста търпение ми трябваше и докато Ралица изпрати адреса си за да получи подаръка. Ще напомня, че също беше забравила да си напише името в коментарите :)))) Може би трябваше да й направя дъска за бележки с аромат на гинкобилоба и така с всяка надупчена бележка да излъчва миризми, които да стимулират мозъчните й клетки :)))) Шегата на чужд гръб е най-лесна:)))) И Аз за това определено ще горя в Ада, натрупала съм доста точки! Надявам се Рали че имаш чувсто за хумор и няма да ми се обидиш :) И сега към подаръка :)
Купих си глина от магазин KAUFLAND. Оказа се че и това продават там :)
Исках да й направя чинийка с формата на една от моите. Тъй като ме беше страх да не повредя оригинала, използвах готварско фолио и я обвих цялата. След това размесих глината с малко вода и я разтлах върху чинията ми.
Използвах една от покривките на майка ми за да направя отпечатък върху глината. Същата използвах и при подаръка за Марияна.
Направих още една купичка на същия принцип.
Толкова ми хареса, че си купих още глина :) за да направя още няколко подаръка.
След около два дни глината изсъхна. Използвах една шкурка за да премахна грапавините и я боядисах за да я запечатам. Имаше известни дефекти по творбите ми, но все пак ми беше първи опит с глина. От фолиото, което сложих между оригиналната чинийка и тази която исках да направя се получи основния недостатък. Влагата в мястото на контакта с готварското алуминиево фолио се изпаряваше по-бавно и затова ми се получи изкривяване и огъване на глината. При чинииките нямаше проблем, но исках да направя няколко медальона, които трябваше да са равни, но се изкривиха малко :))))
Милен ми проби няколко дупки за идеята с медальоните. И така имаше подарък за Ралица - две чинийки и еин медальон; и подаръци за още няколко приятелки. Надявам се да ви харесат, пък може и да ми изпратите някоя снимка ако и вие се решите да направите нещо такова :) На мен лично ми допадат много и вече знам къде ще сложа едно от медальончетата, което си оставих за мен. Може и на елхата следващата Коледа :)

13 коментара:

R каза...

Абе Ваня ти си просто гениална, нямам думи, всичко е много, много хубава, брово!

Mарияна каза...

Ваня, голяма красота си създала отново, честито на Ралица!

Анонимен каза...

Благодаря ти, Ваня! Благодаря, Марияна за поздравлениета! Наистина изненадата беше много, много приятна, когато подаръка се показа от опаковката! :)Изискан, елегантен, в бяло, с любимите ми дантели. Изненадата ми хареса много, а Ваня не знае, колко е оцелила с подаръка и без да знае с какво се занимавам! :)
Благодаря и до нови срещи, Ваня! :)

Ралица :)

Екатерина каза...

Много красиво и оригинално! Честито на Ралица!:), А Комплименти за теб и творчеството ти!

Vanya каза...

Благодаря ви :) За мен беше истинско удоволствие да правя подаръци за вас. Ралица радвам се че съм уцелила! Надявам се да споделиш с какво се занимаваш или ако имаш място, където може да разгледам нещо, ще се радвам да хвърля един поглед :)

c v e t u l k a knits каза...

Ха! Това е по моята част! Добре си се справила, хареса ми!

Unknown каза...

Супер блог, невероятни творения! Продължавай с добрата работа! Много благодаря за поканата!
Освен това имам предложение, което надявам се всеки с добро въображение би оценил: ползването на сайтове като zazzle.com, caffepress.com, fiverr... Могат да бъдат добро средство за реклама и за "премахване" на глупостите по улиците като надписи на фланелни и т.н. - My Boyfriend kisses better than yours, FBI - Female Body Inspector, т.н. Аз ползвам поговорки, стихове от книгите ми като: One can fight money only with money, Even in the hottest fire there's a bit of water, All the problems in the world lead to one - narrow-minded people, Money are amongst the last things that make people rich, или пък
Love and happiness will be around,
as all the chains will disappear!
And Mountaineers will climb their mount,
and there won't be any tear!
Надявам се такива надписи изглеждат много по-добре от тези които виждаме всеки ден? Успех за в бъдеще! Нека прекрасния шум на морето винаги да звучи в ушите ти! (поздрав на ловците на водни дракони - 1та ми Tale Of The Rock Pieces).

Анонимен каза...

:) художник съм! :) имам отношение към всичко творческо, направено със стил и идея! живописвам и обожавам цветовете и твоя подарък ми дойде много свежо, като изчистване на сетивата с тези бели, нежни отпечатъци дантели! :) занимавам се и се интересувам скулптура, като идея имай предвид че гипса не е за пренебрегване за следващи пластични творения - здрав е, податлив е за фактури и не е чуплив и крехък. само трябва при рабора с него /като взимане на отпечатък/ да ползваш изолатор като олио или както истинските скулптури позват свинска мас! :)
поздрави !

Ралица

Vanya каза...

Олее Ралица...разби ме :) Щом се занимаваш със скулптура направо ми иде да си заровя главата в пясъка от срам какво съм ти подарила :))) Знаех си че трябваше да се постарая повече! За гипса вече съм го изпробвала при няколко задачи в Университета (правихме макет на релефни декоративни плочки и ръкохватка за душ) и определено ми беше по-лесно с него отколкото с глината!

Анонимен каза...

Оооо, подаръкът и творческия подход ми харесаха много, така че, недей се притеснява! :) Сега и на мен ми стана интересно, Ваня! Къде си учила, изглежва нящо между изобразително изкуство и дизайнерски профил, супер! Значи оттам са творческите ти заложби!?

Ralitza

Vanya каза...

Да, свързано е с рисуване и дизайн... художествен текстил и Инженерен дизайн, но си мисля че заслугите донякъде са генетични, защото майка ми обича да рисува и е искала да учи това, но по нейно време не е имало такива възможности; имам и един дядо който си пада дърводелец и така :) Всъщност знам ли може и неволята да учи на някой неща :))))

The witch каза...

Приказни орнаменти. Задължително ще си направя за тазгодишната коледна украса.
Поздравление!
Разбирам, че е по-добре да се използва гипс, така ли?
Днес е ден, посветен на твоя прекрасен и креативен блог. Вече съм на 9-та страничка. Относно днешните ми 2 съобщения-питанки - боята пак ли е акрилна като тази от снимката?

Vanya каза...

За гипса или глината е въпрос на избор The witch. Може да опиташ и с двете, но на мен не ми се получиха много добре нещата с глина :) Боята е точно тази от снимката -на опаковката пише че е водоразтворима.