вторник, 17 април 2012 г.

ТУТУ или историята за спящата красавица

Днес отново ще разказвам приказка, така че се настанете удобно в креватите си. Измихте ли си зъбите? Хайде обратно в банята!
Така... имало едно време... една малка принцеса-градинарка, която по цял ден поливала цветята в градината си, поливала ги понякога и с пясък?!? Ходи ги разбери принцесите и методите им!  С нейна помощ ще ви покажа какво ТУТУ й направих за бала в двореца на елфите. Крила вече си има, но поличка нямаше, затова леля Банче (това съм аз и ще рече Ванче, но сигурно знаете историята вече, за времето когато принцесата не можеше да казва буквичката "В" и ходехме "набънка" вместо "навън") се хвана в ръце и направи едно ТуТу :)

Нужните материали са панделка или някаква връвчица, която да служи за колан, шифон и свещ. Плата нарязах на ленти, които прогорих по краищата  на свеща,  за да не стърчат кончета. След това превързах лентите около панделката, връвчицата или така нареченото коланче. По-подробно може да видите как става всичко от това видео или някое друго, което намерите.

На края радоста беше голяма! Принцесата имаше с какво да отиде на бала на елфите. Юпиии! Принцесата дори спа с ТУТУ-то си една нощ под въздействието на вълшебната ябълка :)
Нейната мила мама и беше измила ябълка за изпът, но не знаеше че старата магьосница беше потопила ябълката в казана с приспивателните си, които тя използва за да заспи всяка вечер! Все пак старата магьосница е подложена на голям стрес в ежедневието си, объркана е и понякога прави грешки! Серотонина й е с изключително ниски стойности! Просто не може да се справи с отглеждането на "Седемте джуджета", лудорийте на "Хензел и Гретел", постоянното вадене на "Червената шапчица" от стомаха на вълка и онази "Малката кибритопродавачка", която последния път подпали кухнята с барут, опитвайки се да си направи нова партида клечки, за втория том на нейната приказка, който ще се снима тази година в Киноцентъра - Бояна!
Но не се притеснявайте мили деца, малката принцеса се събуди точно на време за бала на елфите, благодарение на вълшебната отвара, която направи старата магьосница с помоща на цветята. Да точно така беше... те откъснаха от своите листенцата (изтръскаха ги от пясъка) в знак на благодарност за грижите и се получи чудесна, магическа отвара :) От същата в която преди време падна Обеликс, когато беше малък. Тогава "Пепеляшка" й услужи със своята карета-тиква (поръчков модел, ковани лети джанти, карбон-керамични спирачки, двигател с турбокомпресор, V-образен M157 с обем 5.5 литра, мощност от 537 к.с. и максимален въртящ момент 800 Нм, ускорява до 100 км/ч за 4.3 секунди, но Пепеляшка се замисля за опционния пакет AMG Performance, който ще дигне мощността до 564 коня, , и т.н) и малката принцеса отпътува в целия си блясък за бала...
... върна се със скъсани пантовки, но не от танци, а защото се прибра пеша! Горивото на връщане, стигнало само за да запали колата. Е то при тези цени на петрола. Явно Пепеляшка си е взела ламя вместо карета :)

*PS Да! Определено не съм съвсем наред :)))

1 коментар:

Елена каза...

НАред си си, наред. Просто лелите ги умеят ТЕЗИ неща и затова са най-любимите:)