неделя, 8 юли 2012 г.

Гардероб за Нати

Една малка госпожица дойде един ден и каза "Чичо Милен, кога ще ми направиш гардероб?"
Нямаше как да и откаже :) и един ден дойде и нейния ред. Всъщност трябваше да побързаме, защото семейството на брат ми скоро ще се увеличи с още един член (още една госпожица според докторите).  Затова направихме по-голям гардероб за да събере нещата и на двете момичета.
Не успях да хвана момента за снимки преди да са сложили гардероба. Аз си мислех че още си пият кафето, а те вече го изправили и почти сглобили.  Хванах този момент, когато махаха первазите зад гардероба.
Пода беше много крив и добре, че като чертах оставих повече място, защото можеше и да не влезе на място. От ляво и от дясно отделенията са еднакви за да няма сърдити, а в средата частта е обща със закачалки за дрехи.
Докато се обърнем и малката ми племенница вече беше закачила дрехите на куклите си на закачалките в ниското, който направих специално за нея, но не точно с това предназначение :)))
Стана от следобеден сън и още по пижама, започна да преоблича куклите си в новия полуготов гардероб...
... и оглеждаше и изпробваше всичко, което чичо Шминга (каквото и да значи това; най-вероятно глупак) беше монтирал. Това с "Шмингата" го измисли брат ми и само я кара да го повтаря. Дръжките и избрахме от Кентимпекс, с форма на костенурки, естествено розови!
Тъй като Милен беше объркал пантите за средните врати, гардероба поседя малко в този вид... до следващите почивни дни. На Наталия (моята племенница) това  явно и хареса :) защото играта с куклите в гардероба може да продължи по-дълго.
Най накрая монтирахме и другите врати. Майка и си избра това шахматно разпределение на цветовете на вратите, а цветовете избрахме заедно - ванилия  и капучино. Средната част малко прилича на слонче с две костенурки на мястото на хобота(или на дупето;) но това ако имате повече въображение :)
Чекмеджетата са вътрешни, по две за всяка една госпожица! И ето го гардероба вече с дрехи, но не на куклите. Нека размера им не ви подвежда :)


Наталия си избра лявата половина от гардероба, а това е частта на очакваното бебе. Още е малко празна, но както се казва "живот и здраве" скоро ще е претъпкана с вещи, от сладки по-сладки и дори по-дребни от тези на куклите :) няма да се учудя ако видя някоя кукла облечена с дрехите на бебето, защото аз като бях малка съм го правила това. Обличах една кукла-бебе с моите бебешки дрехи. Бях изровила целия гардероб при баба ми и само я преобличах :)
Тези снимки също са от детската стая. Преди Наталия да се роди бях изрисувала стената над леглото с цветя, все едно се изсипват от тавана на стаята.
А тези картини с Мечо Пух като бебе :) ги бях купила от хипермаркет COMO
Много са сладки и не издържах! То така и се получи след време, че любимия и герой стана прасето Прасчо (или Мимето, както тя го нарича; чак си имаме "голямо Миме", "малко Миме" и "старо Миме" - цели три броя от Прасчо :))))

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво! Страхотна работа, много ми харесва всичко-от идеята, през изпълнението до крайния продукт. Цветовете са много нежни а снимките с малката красавица са много мили :)Припомних си моментите, когато и аз правих стаята на моята племенница...
Поздравления

Lionelsa каза...

Да си поръчам и аз на чичо Милен един голям гардероб :-)))

Страхотен е, но някак без врати ми харесва повече :-) Може и аз да не съм пораснала :-)

Мъх каза...

Браво, чичо Милен е страшен!!!

Nina каза...

Колко хубав гардероб, точно като за принцеси, най много ми харесаха дръжките на гардероба перфектни за децка стая. На мене ми приличат на точно костенурки погледнати от горе.