вторник, 10 юли 2012 г.

Проект за кабинет и ТВ стая

Тези няколко картинки визуализирах преди няколко дни. Предложенията са за домашен офис-кабинет и преходно помещение, което трябва да се използва като стая за гледане на телевизия и слушане на музика.
Първо кабинета - помещението е сравнително тясно и затова използвах огледала, който да създадът усещането за още по-голяма стая. Хубавото е, че тавана е висок и прозореца е почти колкото цялата стена, на която се намира. Исках работната маса да изглежда сякаж лети във въздуха, затова съм предложила стъкло вместо крака. Така и светлината ще преминава свободно. Използвала съм и готови модели мебели. От дясно има една малка чупка на стената, която стана чудесна библиотека с фрезована ламперия вместо гръб и удебелени рафтове за книги. Пред огледалата пък има телевизор - в случая имитиращ ефекта на камина.

 На отсрещната стена направих една редица от шкафове по цялата й дължина. По този начин успях да скрия и един ревизионен отвор. Така вече има достатъчно място за документация.
 За това помещение с телевизора съм използвала изцяло готови модели мебели. Пердетата направих в един от любимите ми десени от IKEA, а на стената има плакати в стил "поп арт" на Roy Lichtenstein - много са вървежни :))))), все пак човека е починал, нали обикновено така става :)))))
 Вместо ниска масичка за кафе съм предложила табуретка, но допълнително с плот (като поднос) за да се използва с две предназначения - като маса и като табуретка за краката. Всичко правим за да спестим място :)))) Все пак живея в малко жилище и в това за пестенето съм напред с материала :))))
Надявам се да са ви харесали и да съм помогнала с някоя идея за вашето жилище!

4 коментара:

merypoppins каза...

Харесаха ни, харесаха :)
Много свежо и много светлина в къта за гледане на телевизия!

врати каза...

Страхотна идея за масата със стъклените крака - много е ефирна! И наистина сякаш левитира във въздуха :) Чудесен кът за работа, а и кътчето за ТВ-то е много яко. Обожавам по-модернистичен стил и бялото като цвят за интериора:) Любопитно ми е останалата част от дома как би била обзаведена :)

ani каза...

Здравейте,

бих икала да питам как е е закрепен плота за табуретката?

Поздрави,
Ана

Vanya каза...

Плота за табуретката всъщност е един поднос, но за закрепване би могло да се използват лепенки с велкро, за да не мърда.