сряда, 18 юли 2012 г.

Дребните камъчета в реката


Няма как да направя наведнъж всичко, което искам! Все още не го мога :) Затова едно по едно!


Спалнята на моите родители... помните ли я? Много исках да сложа ето тази картина от IKEA срещу леглото... те всъщност са три картини. Да, обаче цената им все още не ми харесва!
Затова си нарисувах други три картини, но с по-малък размер. Купих си готови платна за рисуване от магазин JYSK. Имаше ги в различни размери и според това цената варира, но моите струваха около 6лв/бр ( приблизително 3евро/ брой ).



Измислих си ето тези розови цветя, наподобяващи, стилизирани цветове на хортензия. Исках да си взема по-голями платна, но нямаше квадратни, затова тези малко дребнеят на стената.

Не ви се похвалих , че им купих и ето това страхотно огледало за 49лв (25 евро) пак от JYSK!Беше намалено от 99лв на 49лв, но само черния цвят. Откакто се помня, майка ми само прехвърча до моята стая за да се огледа в цял ръст, защото само там има достатъчно голямо огледало. Е вече и тя си има :) Тя имаше здравословни проблеми и така исках малко да й повдигна духа. Мисля че се получи :)))) Вече може да види в цял ръст колко зле изглежда, освен това че се чувства така :))))) Шегувам се естесвено, но добре че не се получи така :))) Хареса й всичко! Сега остава само да закачим огледалото на стената някой ден, защото така подпряно ме притеснява. Трябва и декорация, но всичко с времето си. Все пак дребните камъчета може и да обърнат каруцата (колата)!






8 коментара:

Екатерина каза...

Огледалото наистина е много красиво! А с картините си се справила чудесно! Всичко е супер!

Jenny каза...

Супер е всичко, наистина! А огледалото така подпряно ми харесва още повече :)

MarieLou каза...

Здравей отново Ваня. Наобикалям често блога ти и много ти се радвам за това, което правиш. Ентусиазмът и хубавото ти настроение и шегички са много заразителни :)) Сещам се да те запитам имаш ли идеи за "обличане" на крушки на полилей, останал без обичайните си лампиони. Имам вариант за лампион от коноп, (прави се с балон),но е малко битово, а ми се иска малко по-елегантно; оризова хартия, закрепена по някакъв начин на телена конструкция, но не знам от къде да намеря тази хартия, а също и лампион от някакви оригами фигурки, но те са много сложни за мен. Сещаш ли се за нещо друго, ефектно, семпло, Лесно!! :) Правила ли си нещо подобно?

Разказът ти за кученцето ме умили много,разкошна животинка, бях тръгнала да оставям коментар, но не успях да се справя с доказателствата, че не съм робот :)))и после ми свърши търпнието :)) Дано и сега не стане така..

Vanya каза...

MarieLou много се смях с това за робота :))) Моите поздравления - робот си! И на мен ми се е случвало :) А относно лампата може да погледнеш тук за някоя и друга идея http://www.apartmenttherapy.com/look-pendant-lamp-makeover-for-73260
и тук
http://scraphacker.com/tag/scrap-paper-lamp-shade/
и тук
http://indulgy.com/post/TENifpBqI1/diy-project-brennas-paper-capiz-shell-chandelie
а също и в моя PINTEREST тук http://pinterest.com/VanyaDimitrova/home-ideas/ там имам картинки на няколко лампи, които съм си харесала. Веднъж правих една лампа като използвах основата от онези хартиените, тип "японски фенер" лампа - тя може много да ти помогне. А оризова хартия или т.нар "паус", може да намериш в магазините за художествени материали или в книжарниците.

Анонимен каза...

Да, първи опит за публикация - неуспешен. С две думи - благодаря за хубавите идеи, слънчево момиче!!! дано се получи нещо и ако успея, ще се похваля непременно :). А хрумвало ли ти е да направиш работилница за сътворяване на разни неща? Бих взела участие, както и много други хора, мисля:) Приятен ден от мен :)

Vanya каза...

О благодаря ти слънчо анонимен :)Успех с публикацията :)))) Минавало ми е през главата това за работилницата, но не се чувствам достатъчно уверена за такава крачка пък и нямам много време,а там се искат и материали, но идеята стои и чака ...може и да узрее нещо след време.

Mila каза...

Ваня, здравей :)
Вчера бях в Икея и на щанда с преоценените артикули имаше намалени "твоите" картини - със щемпел "шоурум артикул" / намалени с около 30% ако не се лъжа :)/, ако все пак още се интересуваш :)

Vanya каза...

О много ти благодаря Мила :) Ще намина да ги видя!