понеделник, 1 октомври 2012 г.

свещник - пънче

Почивката свърши и сега отново е време за подаръци! Това е изненада за Цвети -с плетените играчки. Още когато тя видя предишното трупче свещник за Lenival, каза че иска такова :) Забавих се (почти година :))), но ето ги и нейните свещници. Това с дълбаенето на отворите (за свещите) по лесния начин не съм го овладяла още и затова имаше много мазоли по ръцете и този път! За да усетите атмосферата - в гаража, цялата в трески :) се мъча с едно макетно ножче да направя отвора по-голям, защото не ми влиза свещичката. Дълбах, дълбах... и когато сложих нова свещ, се оказа че тази, от която съм мерила е малко нестандартна - т.е. малка е! Дълбаенето продължи :( ...след няколко дни.
Изчистих хубаво кората, въпреки че и така съм ги виждала тези свещници, в натуралния им вид и изглеждат чудесно.
Експериментирах с байц за дърво и стана голямо мазало...да не кажа грешка :)
Дървото ми заприлича на влакова траверса - черно и очукано. Ефекта не беше чак толкова лош, но стилово не беше подходящ за дома на Цвети.
Започнах с ножчето да дялкам повърхността на дървесината, за да махна максимално дълбок слой от байца - нов ефект от дефекта! Заприлича ми на пантера - дървена, но пантера :)))
След това дървесината ми се нацепи, защото беше още влажна и реших да се възползвам от това. Подчертах хубаво пукнатините  - първо ги издълбах; после с пирограф ги изрисувах.
Нещо обаче все ме дразнеше тази "пантера" шарка, затова я изрисувах с пирографа, но с една от приставките, които имаше в комплекта. Сега ми заприлича на змийска кожа или на пчелна пита... знам ли вече :)))) Боядисах дъното и отвора за свещта, но отново не съобразих, че това ще ми промени диамеръра и свещта пак не влизаще... и тука вече изтрещях! Затова ми отне цяло лято да ги направя тези два свещника :))))
Издълбах отново по-широк отвор. Тъпа и упорита му се казва на това! Изненадата може да започне ...СЕГА!

4 коментара:

Classy~ каза...

Лелее уникални са! Страшно много ми харесаха.. във всичките им форми и шарки :D

Имаш прекрасен блог! С удоволствие го следя (макар и от скоро) и всичките ти творения супер много ме радват! Продължавай все така, очаквам и другите ти постове!

Поздрави
Ивс

c v e t u l k a knits каза...

Ето я и Цвети! Страшно готина изненада, изобщо не очаквах точно в този ден да получа такъв подарък! Пием си кафе в парка и хоп подаръче! :) Само да кажа, свещниците са супер стилни, доста си се потрудила, Ванче! Каня те на чай с бисквитки по английски в зимната градина ;)и свещи за разкош!

Мъх каза...

ЧУдя се как ти е стигнало едно лято за целия този труд. Аз си наравих подобни, но без да ги беля, обаче от орех, което се оказа невероятна грешка. Това дърво като диамант- дупките са все едно съм ги гризала със зъби;) Но като сложа свещ, всичко става рекрасно!!!

ЧУдесни, чудесни свещници!

lenival каза...

Твоето творение седи на най-видно място в трапезарията ни и радва всички. Аз съм много запиляна и от глупости не ми остана време да започна и довърша едно подаръчно и за теб, но ще стане в скоро време надявам се... :")