събота, 29 декември 2012 г.

Положителното на това да имаш дете?

Празниците дойдоха и подаръците също! Сега да ви покажа моя най-голям подарък, който все още е в малка опаковка, надявам се и главата му да не е много голяма накрая :)))) Това е една от първите снимки "за пред хора" на нашето бебе. Сега е малко по различно вече, защото съм в седмия месец, а това ни е стара снимка, но тази ни е паспортната и за пред медиите :) Легендата е следната: има муцунка като на кученце, точно пред устата се вижда ръчичка свита в юмрук (той мъж ли е или к'во?) и почти на нивото на главата едно свито в коляното краче. Останалото е в сянка.
Между моментите на радост и паника от предстоящото се опитвам да наблегна на положителните страни на това да имаш дете. Много го исках, но сега когато го имам, мисля само за негативите и не мога да се зарадвам пълноценно. Затова и вас искам да питам или поне тези от вас с деца. Кое му е положителното?
Аз като малка много обичах зимата да се пързалям с шейна по снега и ще се радвам, че сега също ще мога да го правя и няма да ме гледат странно :) Много ме радва също това, че на бебетата всичко им е дребно - крачета, пръстчета, ръчички (за акитата знам, че там размера на бебето може да те подведе :)))))) Обожавам бебешките чорапи! Как се простира това чудо?  Харесва ми момента, когато децата проговарят и може да чуеш големи небивалици и става много забавно :)  Аз определено ще си водя списък в някоя тетрадка! Споделете ми вашата любима бебешка небивалица.
А това е една от първите ни снимки, която не е за пред хора! Това ни е мъжеството (стърчащото бяло нещо в средата) - силно увеличено за успокоение на баща му :))) Сещам се за една реплика на моя приятелка "По циците си се метнала на баща си!" Аз само се надявам да не е ниско на ръст като мен, защото ниски мъже не харесвам. На повечето ми познати с деца, това което са искали за бебето си, преди да се роди, им се е получавало. При вас как беше? С "онази" манипулация на мъжкото ни достойнство още не съм събрала смелост - дано на Милен да му стиска :)
 Моля дайте ми някаква сламка да се хвана, колко е хубаво това да имаш дете. Излъжете ме нещо ако искате :))) че след тази създала се лудница у нас, промените ми идват малко множко и все си мисля че няма да ни стигне времето за всичко. Благодарна съм естествено, че ще имаме дете и в никакъв случай не искам да изглежда сякаш мрънкам и знам, че това ще е най-голямото щастие на света за мен, но просто искам да чуя и вашето мнение, надявам се споделено от личен опит :) Както каза и доктора ми "Еми момченце е,... малко по-късно ще проходи, по-късно ще съзрее, няма да му се учи, ще живее по-кратко от женския пол" ...все положителни неща :))))
Поздрави и ритници от корема на мама!
P.S. Забравих да споделя за големите вълнения в корема ми на фирменото ни Коледно парти. От силната музика отнесох яко ритници! Това значи ли че не му е харесала?

12 коментара:

Анонимен каза...

Здравей Ваня, поздрави за малкото човече!Наслади се на очакването без страх и съмнения.Светът премного изисква от нас да сме съвършени майки, жени, любими и затова ни спохождат толкова съмнения и несигурност.Аз съм майка вече 20 години и мога да кажа, че всички трудности (не малко и не малки)през които минахме и минаваме с моя Милен(наистина така се казва) в отглеждането на двамата ни сина(20 и 13 години) се заличават само като ги погледна как запълват вратата(само на височина), гледката на мъничките ми обувки (40 номер) до техните и факта в какви страхотни( въпреки моите усилия :) ) мъже се превръщат. Така, че смело- в момента, в който малката пухкава главица се отпусне на рамото ти най-голямото щастие и най-големите страхове ще бъдат твои.От скоро открих твоя блог, изчетох почи наведнъж всичко и съм очарована от страстта, въображението и енергията с които се захващаш при всеки твой проект. Такава ще бъдеш със сигурност и при осъшествяването и на най-важния ви проект- и то всъшност само това и е нужно любов и въображение!!! Много дълъг се получи този коментар и се надявам да не съм ти досадила! Весело посрещане и страхотна здрава и щастлива Нова година! Поздрави от мен и моя любим Милен(страхотни бащи съпрузи става от тези Миленчовци) поздрави Женя

Te4eto каза...

Хаха, не се притеснявай! Всичко е въпрос на късмет... малко като с техниката - избираш марка, купуваш и ако имаш късмет ще работи дълги години безотказно...
Това в кръга на шегата, ама си е вярно. Аз имам двама сина(на 20 и 17) и все още се уча да съм майка, все още ми се случват неща за първи път и все още ме изненадват... всякак!
Обаче сега няма как да си представиш колко много ще го обичаш и как от обич ще правиш неща, които не си допускала.
Не го мисли от сега - да, времето няма да ти стига, все ще имаш угризения, че нещо още е можело/трябвало да направиш, но всяко нещо с времето си.
Засега ти желая да сте здрави и да си спокойна и 2013 да ти е късметлийска!

LaMartinia каза...

Не анализирай прекалено, не мисли предварително, отпусни се и се движи по течението, бременността е магичен период. Не слушай съвети, заплахи колко е трудно, прогнози и предупреждения, всяка история е сама за себе си. Детето е най-смисленото нещо, което човек може да създаде, но обичта и осъзнаването идват с времето. Първи са паниката, притеснението, хаосът, но и в тях има чар, после ще си спомняте със смях.
Детето е нещо толкова прекрасно, че човек се чуди как е живял преди без него. Предстоят ви уникални моменти и емоции!
Пожелавам ви да сте здрави, шастливи и заедно!

Елена каза...

Моето момченце е на 2г, 3 мес. НАй-важното нещо в живота ми. И аз съм изпълнена със страхове и опасения, но не бих се отказала от това да се удивлявам как бебенцето ми расте с часове, как се учи да целува. Проходи малко след годинката, говори много и всичко му се разбира , макар да твърдят, че момичетата проговарят по-рано..но аз не бързам за никъде, не искам детето ми да пораства бързо, искам да се насладя на всеки миг от нашето СЕГА. Знам,че по-нататък ме чакат големи тревоги и много нерви, но знам и че ще се справим :)
Една сутрин нещо си играе сам и заявява; "Гого малко агънце-багънце", след секунда размисъл добава: "Мама голям агън-багън".

И последно - поздравления за чудните снимки, голям хубавец ще е Бебо!

Nelly's handmade каза...

Ваня, аз също се чувствах като теб докато бях бременна с Калина. При нас обаче изненадата за бебето беше пълна. Не я бяхме планирали, но бяхме много щастливи, че ще си имаме хала вкъщи. Няма да те лъжа, напълно откровенно ще ти призная, че по-трудно нещо не ми се случвало, но абсолютно всяка секунда си заслужава когато я погледна. Да няма да ти стига времето, но ако има кой да ти помага, ще ти е по-леко. Аз сама се опитвам да се справям. Мъжа ми много ми помага и мога да разчитам на него за всичко, както за смяна на пелена, така и за хранене и приспиване и готвене и всичко, така че не съм съвсем за оплакване.

Каквито и съвети да получиш, каквото и да ти говори и майка ти и приятелки, обаче, бъди с нагласата, че мнооооооооого малка част от нещата ще се отнасят за теб и/или детето ти. Затова сме хора и сме различни. Твоето дете е единствено на света и ще си има свой характер.

Да, трудно е, тежко е, изморително е, но и всъщото време неповторимо и вълнуващо. Всеки ден за мен е приключение и мога да кажа, че вече и аз се уча на някои неща от детето си, не само тя от мен :) От два дни например ми "свири" и "пее" на електрическата китара на баща ѝ и се смея със сълзи, а когато я наблюдавах как си взимаше подаръците от дядо Коледа, сърцето ми щеше да се спука от щастие и гордост!

Това, което мога да ти кажа за себе си е че живота ми се дели на 2 периода: преди Калина и след раждането :)))

Не слушай никой, гали си коремчето, вдигай краката нависоко и се наслаждавай на тишината и привидното спокойствие :) Това без заплашителен тон :)))) Почивай си и му пускай музика, явно заради музиката се е разритал на партито :)))

Пожелавам ти леко притичане на последните месеци от бременността, леко и спокойно раждане и изпълнена само с усмивки и щастливи моменти година :)))

Detelin Markov каза...

Ще започнеш да правиш handmade нещица за бебока.

Да сте живи и здрави - честита нова година и много хубави моменти да те съпътстват през нея!

Анонимен каза...

Много обичам да чета и гледам снимките ти, като че ти идвам на гости. Много ми е уютно във вас, а сега и тази прекрасна новина. Имам двама сина и колкото и да ме ядосват са най-истинското и прекрасно нещо, изведнъж животът ти се променя и разбираш, че си жив и защп те има. Много семейно щастие ви пожелавам и дано продулжава да ти остава време да твориш и споделяш. Поздрави!

diana каза...

Да кажа и аз от камбанарията на 6-годишния си опит с три малки хали (и един Милен измежду тях ;)), че както и да се подготвиш децата винаги те изненадват. Те са очарователни и непредсказуеми, способни в едни миг да те докарат до бяс и в следващия да те изпълнят с любов :)
Говорят и правят толкова много и различни неща, че във всеки момент всичко около теб ври и кипи :)
Винаги ще има притеснения и угризения, че си пропуснала нещо, че е можело още нещо да направиш, но децата усещат обичта и дори не забелязват твоите пропуски.
Учиш се заедно с тях на нови прекрасни неща (аз се научих да правя коледни сладки ;)), а тази година даже изплетох Дядо Коледа за коледната изложба в градината. :)
Наслаждавай се на спокойствието и времето с малкото човече!

kami_bonbona каза...

Привет и от мен!
Дори да не коментирам често, следя блога от близо :) Аз съм майка от 25 дни само (не знам кога се изтърколиха-като един миг) и исках само да ти кажа, че когато се появи бебчо света ти се обръща,всичко се променя за секунди.... А когато го гушнеш щастието е пълно! Няма как да ти го опиша- ще го почувстваш и ти :)))
Забавлявай се сега, снимай се и си почивай,защото после нищо няма да е същото :)

Анонимен каза...

Съвсем нормално е да се притесниаваш, това е нещо непознато, а и много добре знам как се чувства една бременна точно в този период( с откачили хормони :-) Не се притесниаваи всичко ще е наред, просто се зареди с положителни емоции - предстои ви най-великото нещо в живота, нещо което промения мирогледа и вдъхновява. Всичко, което ти е необходимо е вътре в тебе. ти ной- добре можеш да усетиш кое е най-добро за теб и твоето бебе : -) и есетсвено си е ТВОЕ индивидуално.
Аз виарвам , че бебето усеща и чува още в утробата, така че - нека слуша музика, нека слуша какво му говореш. БЪДИ СПОКОЙНА и бебчо ще е спокоен. С най-добри пожелания. С удовалствие бих ти помогнала, ако наистина имаш нужда от това :-)))

Vanya каза...

Останах без думи... благодаря ви :)

Анонимен каза...

Аз съм човека, който се ужасяваше от неизвестното и родителството и в комбинация.Въпреки това, когато се роди Тя бях готова да родя още едно дете на следващия ден, толкова е прекрасно.Малката вече е почти на две и всеки изминал ден ме изпълва с гордост , радост и нещо ново.
Бебето харесва това , което харесва на мама.Ако ти си се забавлявала на фирмения купон и то се е вълнувало, най-вероятно е искало да се поразкърши с танци :)
Мисли позитивно и нещата ще се получат!Порадвай се на оставащата част от бременността и леко раждане.