четвъртък, 17 януари 2013 г.

Деветте кръга на ада... интериорни неволи

 Преди време качих проекта за детска (тинейджърска) стая. Вече мога да ви го покажа и реализиран от фирмата в която работя, естествено благодарение участието на много хора- строители, ел.техници, мебелисти, водопроводчици, бояджии и други, което мисля че мога да сравня с преминаването през всеки един кръг от Ада на Данте... за да стигнем от това...... през проекта ...... през бъркотията, която умишлено ще пропусна да ви покажа, защото изглежда ужасяващо и плаши дори мен :) най-вече с това, че ако нещата не вървят в правилната поредност, хората само се изнервят и си пречат и това с организацията - ако някой закъснее с изпълнението или нещо се обърка всичко назад по веригата се разпада и плана се променя. Ще спомена за ориентир ако това ви предстои, поредността по която се движехме ние (или поне се опитвахме а някой все пречеше ;))))
Първо - изграждането на водопроводната част в банята (по проект с означено точно място на санитарията която сме избрали); След това - замазката на пода и време за изсъхването и;  междувременно изготвяне на проект и за мебелите;  лепенето на камъка(плочките) в банята; шпакловки по стените след като имаме точно позициониране на елементите на ел.инсталацията (ключове, контакти и др. които също трябва да изберем) спрямо позицията на мебелите от проекта; избор на цветове за стените и боядисването им; монтаж на санитарията, преградната стена на душа и аксесоарите за банята; избор и полагане на мокета в стаята (този е закупен и монтиран от "decora") монтаж на интериорните врати, осветителните тела ( от Zagata)... и да не пропусна нещо... после монтирахме мебелите; след това от Gershman ни ушиха и монтираха завесите, корнизите, щорите и шалтето за леглото... много дълга стана тази част :))))) Така изглеждаше малко преди края.
 Цветовете на мебелите нямат нищо общо с проекта, защото клиента ги промени, но идеята остана същата.

А да ...после от Happydreams ни доставиха матрака за леглото. Монтирахме и преградната стена между стаята и банята, която е от закалено, цветно стъкло. И се оказа, че ни е сгрешен цвета :(
 За да поправим грешката (защото това с ново стъкло се оказа, че не е нашия вариант) поръчахме от Red points декоративно фолио, което колежката ми Дени начерта по една снимка на бамбуково дърво. Стана супер :)
 ... и така... може да съм пропуснала нещо, но го докарахме до ето това. Мисля че мъките си заслужаваха :)))


А следващите две снимки са от банята към тази стая. Санитарията е от Dest и Jessica

Надявам се да ви е харесало, защото скоро ще ви покажа какво се получи и в останалите помещения на същия апартамент.

10 коментара:

Classy~ каза...

У-ни-кал-но е!!! Можех да видя снимките в някое списание и изобщо нямаше да рзбера че това е апартамент в България направен от българска фирма. Изглежда феноменално! Всичко е прекрасно, изчистено и все пак създава усещане за комфорт. С банята и канапетата ми прилича на супер луксозна хотелска! А за лампите на тавана нямам думи... останаха ми в очите и това си е :)

Поздравления за добре свършената работа, не мога да си представя колко работа и усилия са ви коствали за да придобие всичко този вид!

Nelly's handmade каза...

Страхотно!!! Всичко! Самата стая е супер разчупена и точно за каквато винаги съм си мечтала! Проекта ти повече ми харесва със зелените детайли, отколкото реалните цветове, нооо...хора всякакви... Страхотно се е получило и ще ми е също толкова интересно да покажеш и останалите помещания!!! :)))

Julka каза...

Лелеееееее СТРАХОТНО е станало :) и аз си мечтая като Нели само че си представям офис :) Стоиш и си пиеш сутрешното кафе и се наслаждаваш на гледката :)

Ще чакам и другите стаи :)

Ana каза...

Много хубаво и уютно се е получило, браво!
Харесва ми сивата стена, започвам да се чудя дали да не си сложа и аз тъмна стена в хола...

Milena Poptoleva каза...

Прекрасна работа!Поздравления!

Елена каза...

Леле! Как ми се иска да мога да те оставя така да се вихриш в апартамента ми...
Поздравления за отличната работа!

Анонимен каза...

Браво, Ваня! Добра работа! Обаче смея да кажа, че проектът ти е много по-добър от това, което е избрал клиента като цветове. Така наистина прилича на хотелска стая в български условия. Твоето виждане е било за много по-свежи цветове и по-леки решения: масата, стола, конзолата за телевизора и креслата са просто супер. Но..въпрос на вкус, както писаха вече. А дефектната стъклена стена е станала страшно ефектна - много ми харесва като акцент!

skylife каза...

Да - харесва ми...и започвам да се плаша, като знам, че нас ни чака строителство на цяла къща...дано да оцелея след това :-)

Иначе - това с бамбуковите стикери е супер идейно!

Babi каза...

WOW!! Amazing work!! :) So beautiful!

Kisses,

Babi
www.voguebuster.net

Анонимен каза...

Много ми харесва! Ама наистина много! Браво!