четвъртък, 17 януари 2013 г.

Деветте кръга на ада... интериорни неволи

 Преди време качих проекта за детска (тинейджърска) стая. Вече мога да ви го покажа и реализиран от фирмата в която работя, естествено благодарение участието на много хора- строители, ел.техници, мебелисти, водопроводчици, бояджии и други, което мисля че мога да сравня с преминаването през всеки един кръг от Ада на Данте... за да стигнем от това...



... през проекта ...



... през бъркотията, която умишлено ще пропусна да ви покажа, защото изглежда ужасяващо и плаши дори мен :) най-вече с това, че ако нещата не вървят в правилната поредност, хората само се изнервят и си пречат и това с организацията - ако някой закъснее с изпълнението или нещо се обърка всичко назад по веригата се разпада и плана се променя. Ще спомена за ориентир ако това ви предстои, поредността по която се движехме ние (или поне се опитвахме а някой все пречеше ;))))
Първо - изграждането на водопроводната част в банята (по проект с означено точно място на санитарията която сме избрали); След това - замазката на пода и време за изсъхването и;  междувременно изготвяне на проект и за мебелите;  лепенето на камъка(плочките) в банята; шпакловки по стените след като имаме точно позициониране на елементите на ел.инсталацията (ключове, контакти и др. които също трябва да изберем) спрямо позицията на мебелите от проекта; избор на цветове за стените и боядисването им; монтаж на санитарията, преградната стена на душа и аксесоарите за банята; избор и полагане на мокета в стаята (този е закупен и монтиран от "decora") монтаж на интериорните врати, осветителните тела ( от Zagata)... и да не пропусна нещо... после монтирахме мебелите; след това от Gershman ни ушиха и монтираха завесите, корнизите, щорите и шалтето за леглото... много дълга стана тази част :))))) Така изглеждаше малко преди края.
 Цветовете на мебелите нямат нищо общо с проекта, защото клиента ги промени, но идеята остана същата.

А да ...после от Happydreams ни доставиха матрака за леглото. Монтирахме и преградната стена между стаята и банята, която е от закалено, цветно стъкло. И се оказа, че ни е сгрешен цвета :(
 За да поправим грешката (защото това с ново стъкло се оказа, че не е нашия вариант) поръчахме от Red points декоративно фолио, което колежката ми Дени начерта по една снимка на бамбуково дърво. Стана супер :)
 ... и така... може да съм пропуснала нещо, но го докарахме до ето това. Мисля че мъките си заслужаваха :)))


А следващите две снимки са от банята към тази стая. Санитарията е от Dest и Jessica

Надявам се да ви е харесало, защото скоро ще ви покажа какво се получи и в останалите помещения на същия апартамент.

10 коментара:

Classy~ каза...

У-ни-кал-но е!!! Можех да видя снимките в някое списание и изобщо нямаше да рзбера че това е апартамент в България направен от българска фирма. Изглежда феноменално! Всичко е прекрасно, изчистено и все пак създава усещане за комфорт. С банята и канапетата ми прилича на супер луксозна хотелска! А за лампите на тавана нямам думи... останаха ми в очите и това си е :)

Поздравления за добре свършената работа, не мога да си представя колко работа и усилия са ви коствали за да придобие всичко този вид!

Nelly's handmade каза...

Страхотно!!! Всичко! Самата стая е супер разчупена и точно за каквато винаги съм си мечтала! Проекта ти повече ми харесва със зелените детайли, отколкото реалните цветове, нооо...хора всякакви... Страхотно се е получило и ще ми е също толкова интересно да покажеш и останалите помещания!!! :)))

Unknown каза...

Лелеееееее СТРАХОТНО е станало :) и аз си мечтая като Нели само че си представям офис :) Стоиш и си пиеш сутрешното кафе и се наслаждаваш на гледката :)

Ще чакам и другите стаи :)

Ana каза...

Много хубаво и уютно се е получило, браво!
Харесва ми сивата стена, започвам да се чудя дали да не си сложа и аз тъмна стена в хола...

Milena Poptoleva каза...

Прекрасна работа!Поздравления!

Елена каза...

Леле! Как ми се иска да мога да те оставя така да се вихриш в апартамента ми...
Поздравления за отличната работа!

Анонимен каза...

Браво, Ваня! Добра работа! Обаче смея да кажа, че проектът ти е много по-добър от това, което е избрал клиента като цветове. Така наистина прилича на хотелска стая в български условия. Твоето виждане е било за много по-свежи цветове и по-леки решения: масата, стола, конзолата за телевизора и креслата са просто супер. Но..въпрос на вкус, както писаха вече. А дефектната стъклена стена е станала страшно ефектна - много ми харесва като акцент!

skylife каза...

Да - харесва ми...и започвам да се плаша, като знам, че нас ни чака строителство на цяла къща...дано да оцелея след това :-)

Иначе - това с бамбуковите стикери е супер идейно!

Unknown каза...

WOW!! Amazing work!! :) So beautiful!

Kisses,

Babi
www.voguebuster.net

Анонимен каза...

Много ми харесва! Ама наистина много! Браво!