четвъртък, 24 януари 2013 г.

бебешки работи: престилка с джобове


 Вече си имаме легло за бебето. Харесах си ето това от IKEA. Преди обаче още да сме го сглобили му уших някой аксесоари, за мое улеснение. Сега ще ви покажа какви джобове му направих. Идеята ми е да ги завържа отстрани на леглото и да ми помагат като държа в тях книжки, играчки, кърпи и всякакви други бебешорски работи за бърз достъп :) Почти съм готова и с обиколниците на леглото, но искам да им направя някоя апликация, така за разкош и тогава ще ви ги покажа и тях. Насъбрала съм всякакви парчета платове от възглавничките, които си правя периодично и затова използвам всичко налично докато не свършат парчетата. Така направих и с тази престилка с джобове. Не съм купувала нищо - значи ако не смятам труда си, тя ми е безплатна :)
 В долната част направих един дълбок джоб, а в горната исках да имам и малко по-плитки джобчета за някакви дребни нещица.

 За да стои изпънат плата в горния край съм сложила една твърда лента - като тази от която се правят дръжките на саковете или която ползвах за направата на чантата за лаптопа. Използвала съм и малко вата отвътре за да изглеждат пухкави и меки джобовете.
 От двете страни заших панделка, с която да завържа престилката с джобовете към креватчето.
 Дълбокия джоб в долния край го разделих на два различни по ширина джобове като си мерих по една книжка.
  Такива подобни престилки ще вършат чудесна работа ако се направят и за гърба на детското столче за хранене ако модела му позволява. Там ще може да си държите лигавниците и салфетки за бърсане на изцапани муцунки. Аз много съм харесала и тази идея за закачалка на гърба на столчето...









След като заших и малките джобове за да развеселя нещата използвах и няколко шарени копчета - от магазин Джъмбо. Когато си ги купувах нямах идея за какво толкова ще ги използвам, но сега даже няма и да ми стигнат с тези мои приумици :))))
И така вече си имам престилка с шарени копчета. Дано да стоят добре и на леглото, защото не съм му взимала никакви размери и си уших нещата малко на око :))))

7 коментара:

Milena Poptoleva каза...

Практично джобче и прекрасно направено...браво!

Unknown каза...

Страхотен органайзер :) отдавна и аз обмислям да ушия подобен за племенницата ми само че за кола, където да може да си слага и взема каквото иска :)
Поздрави,
Юлия

Елена каза...

Честито легълце и поздравления за красивата престилка. На мен ми допадна идеята и за подобно нещо,дето да се върже за стол ( обикновен), всичко необходимо ще ми е подръка :)

Мира Спасова каза...

Много е красив! Обикновено детските кошари са или 60х120см или 70х140см, така като гледам джобовете би трябвали да станат и на легълцето :)
Само имай предвид, че като порасне човечето, копченцата могат да дадат фира ;) (от опит го казвам, моя син обожава да слага в устата си какви ли не дребни неща, които е "намерил")
Колко още ти остава до термина :)

Vanya каза...

Julka това за колата ми се струва много добра идея ще върши работа и като защита срещу немирни крачета, които цапат седалката.
Мира за копчетата и аз така си мисля - опасно ми се струва, затова се отказах да слагам и на обиколниците на леглото :) А бебока го чакам да се появи за празника на жените 8-ми март :)...обаче той какви ги мисли?

The witch каза...

Привет!
Само си представям как ще се развихриш, след като се роди малкото човече.
Успех!

Vanya каза...

Ооо дано да ми остава време да се развихрям, че аз си мисля повече как ще си наваксвам със спането :)))