вторник, 12 март 2013 г.

Бебешки работи: Обиколници за легло

Исках да си направя нещо по-различно от натруфените неща, които има по магазините. Затова си купих плат от IKEA с който да си направя обиколниците на бебешкото ни легло. Избрах си го на черно-бели квадрати. Имах и вата за пълнежа на калъфите. 
 Уших си два малки калъфа 60/30см и два по-дълги 120/30см за дългите страни на леглото. Сложих и връзки в краищата с които да ги завържа към решетките на леглото.
 За да има и нещо забавно направих тези апликации.
 Зайчета с големи очи (да стимулират бебето да се храни :)))))


 Зеленичкото ми изглеждаше скучно не издържах да не му сложа няколко копчета - за очи и носле. Когато стане по-голямо бебето, ще трябва да ги махна за да не ги изяде :)
 Да, имаме си и две лапички-крачета за парчето, откъм краката на бебето.
 
 Страничните парчета на обиколниците ги оставих изчистени - без апликации.
Леглото също го промених малко. Нали си избрах ето това вляво от IKEA. Модела е напълно изчистен и се оказа без никакво покритие на буковата дървесина. Отказах се да го лакирам, но направих няколко от пръчките на решетките му в различни цветове. Нещо в гамата на жълто, лилаво, бяло и комбинация между тях. Поиграх си да бъркам боичките, но много ми хареса какво се получи. Скоро ще го снимам сглобено и нагласено с всичките екстри, защото сега времето ни е кът и го използваме основно за спане :)))


5 коментара:

Анонимен каза...

Честито Ваня! Здраве и късмет пожелавам на бебчето, теб и таткото! Много се радвам за теб и те поздравявам за закачливите зайчета, които ни предлагаш като идея - страхотни са!
Поздрави!

Ралица :)

RosyChicc каза...

Охх честито!! Да ви е живо и здраво бебенцето! <33 А възглавничката много ми харесва как се е получила! Браво! :))

Андреа
http://www.rosychicc.com

Деана Петрова каза...

Много красива възглавничка браво

Анонимен каза...

Здравей, откъде си взе връзките и пълнежа - вата? Може ли да се направи с друг пълнеж?

Vanya каза...

Връзки (панделки) може да си купиш от някоя кинкалерия, при бабите продаващи прежди и копчета :), а за пълнежа(вата) може да попиташ в някой магазин за претапициране на мека мебел или такъв в който продават мека мебел собствено производство - те няма как да нямат тапицерска вата. В магазините за тапицерски материали също има, но я продават на чували и ще ти е в повече и като цена и като количество. Може да провериш в интернет за фирми предлагащи тапицерски вати. В краен случай може да използваш пълнежа от някоя стара възглавница.