понеделник, 18 март 2013 г.

Деветте кръга на рая... или "where magic happens"

 Споделих преди време проекта за една детска стая от апартамент в гр.София, който правих в работата преди да изляза в отпуск по майчинство, естествено с помощта на колеги и един куп майстори и фирми. Сега ще ви покажа и спалнята за родителите. Това бе проекта ми...
 В средата на стаята имаше една архитектурна колона, която исках да скрия в шкаф с две лица. От едната му страна има телевизор, гледащ към леглото, а от другата страна има шкафове с врати на пуш механизъм. Срещу тях пък има гардероб под скосения таван, чиито врати изглеждат като раирани - редуват се врата с огледало и такава с фурнир.
На стената отляво на леглото има тапет. Там се намира и вратата към банята, която изглежда като голямо, плъзгащо се платно. До входната врата към стаята освен "раирания" гардероб има и един с плъзгащи врати. Той затваря една чупка в стената, оформяйки нещо като малка гардеробна.
Зад таблата на леглото има цяла стена с ламперия от фурнирован MDF. Нощните шкафчета наподобяват цилиндри с чекмеджета в тях. Те са подобни на модел на PIANCA, който обаче се отваря отгоре, като се завърта плота.




А ето и реализацията, естествено с малко промени :))) Тук цвета на дървесината е венге. По желание на клиента променихме височината на леглото, което пък доведе до разминаване на нивото с нощните шкафчета. На мен лично в този случай не ми допада високия матрак.

Имаме и една камина на биогориво до шкафа в средата на помещението.

"Раирания" ни гардероб :)
Тайните вратички на шкафа около колоната и гардероба с плъзгащите врати до входа на стаята.

Ето и плъзгащата се врата към банята.
Банята е същата като тази в детската стая.


Време е за пиш :)))
Дано ви е харесало! Скоро и дневната :)))

5 коментара:

Анонимен каза...

i'm in love <3

The witch каза...

Истински разкош. Браво!

врати каза...

Плъзгащите врати на гардероба с огледалата са прекрасни, дават много атмосфера на пространството. По принцип не харесвам такива скосявания на таванските помещения, защото много затварят стаята, но съм на път да променя мнението си след като видях това обзавеждане. Изглежда много изчистено и уютно!

Unknown каза...

Страхотна спалня. Искам да попитам какъв е черният тапет, защото се влюбих в него.

Vanya каза...

Zorin тапета е от тук http://www.decorcenter.bg/ на околовръстното в София между Симеоново и Драгалевци