вторник, 13 август 2013 г.

купички разни безобразни

 Това лято освежих колекцията си от домакински потреби, къде потребни, къде не съвсем, но знаете вече, че като ми "проговорят" в магазина и не мога да издържа да не ги отведа у дома. Не всичките обаче взех за себе си, имаше и няколко за подарък. Това за да не изглеждам лабилна, ами мислеща за другите :))) 
 Тази чаша за кафе си я взех за мен. Само където в момента още не мога да я използвам пълноценно и да си пийвам редовно кафенце в нея, защото още кърмя Мартин (поради поредната история с атопичен дерматит не сме вкарали все още пюретата) и нещо кафето не му харесва. Нямаше как да устоя на тези мустаци след онези, които правих на клечка.
 Ето този малък чайник пък купих като подарък - за домашна чаена церемония. Има си и цедка в него за запаряване на чай :)

 На нашия татко взех тази чаша за кафе с похлупак, че да си носи когато отива на работа, защото там кафето е гадно. Коментара му беше "нямаше ли мъжки чаши?", но в последствие беше много доволен! Явно наистина с тези листенца е малко женска, но на мен ми хареса, а и Мартин като един средностатистически представител на мъжкия пол, не беше очарован от това да чака майка му да разглежда магазини избирайки чаши и започна да мрънка. Затова тати е с "женствена" чаша :)
 Така ме беше уморила жегата навън, че реших да направя домашна лимонада (първи опит ми беше), защото наскоро докато се разхождахме из парковете се почерпихме с една такава и много ни хареса. Не се навъртам особено в кухнята, защото все готвя по задължение и не ми е много любимо, но има моменти, когато имам изключително голямо желание да приготвя нещо.Такъв беше и случая с лимонадата. Или бях жадна или много ме беше напекло слънцето. Нямах си обаче кана, затова си купих и това (малка и за вино, но свърши чудесна работа).
 От един магазин за цветя си взех прясна мента в саксия, защото тази година пропуснах да си насадя малко подправки. За лимонадата използвах лимони, вода, мента- листенца (и малко мента от "патронче") захар, мед и много лед! Получи се много разхлаждаща! Само фея под прикритие с вълшебна пръчка може да направи "по-яка" лимонада от моята :)
 На другия ден се върнах пак до това магазинче за да взема една чашка и за майка ми, защото все нямала подходяща чаша за кафето и се разнася с една счупена чаша. Писна ми с тая нейна чаша. Аз все я изхвърлям, а тя пак си намира друга счупена чаша. Взех да се замислям дали докато не я гледам не си я вади от кофата за боклук :) А както вече споменах веднъж, това не е добре по фън шуй :)))) Другите чаши пък или били много малки, или не се събирали в кафе-машината. Така за мен мустак, а на мама овца! Без никакви задни мисли, просто ми се стори много сладка! След като брат ми си беше сложил една кудкудякаща кокошка като мелодия на телефона при позвъняване от майка ни, едва ли нещо такова може да я "събори" :))))

5 коментара:

Екатерина каза...

Много свежо написано, а пък всичките чашки са уникални! И тази с мустаците и другата с овцата, и чашата за кафе с цветя, чайника е уникален, изобщо всичките са страхотни. Поздрави!

Анонимен каза...

А къде е магазинчето :)

Анонимен каза...

Хей много се забавлявам вече един час да чета за твоите премеждия с дивана и тн. :) Като човек с "мноого" пространство вкъщи мога да бъда съпричастна колко е прекрасно да имаш много вещи,които са толкова "необходими", че как да преживееш без някоя от тях. Успех и бебока много да ви радва :)
Деси

Анонимен каза...

страхотни чашки, Ваня! :) да попитам и аз къде се намира той, че и аз да намина, виждам че е тънък порцелан, обожавам такъв!!! :)???

Vanya каза...

Магазинчето се намира в гр.София, ж.к.Хаджи Димитър на пазара на ул.Макгахан в ниското тяло срещу входа на магазин Фантастико. Чашките са от 3-6лв/бр