петък, 5 декември 2014 г.

Национална изложба 2014г на гълъби, кокошки и дребни домашни животинки

Днес посетихме за първи път тази национална изложба на гълъби и други пернати и космати животни в зала Фестивална гр.София. Всичко това заради малкия ни Мартинчо, който много обича кокошки :) Препоръчвам го и на вас, защото за мен беше забележително преживяване да видя петел, по-голям на ръст от кучето ни и гълъби с палтенца, достойни за висша мода. А на децата за Коледа  бихте могли да купите папагалче ...или кокошка, поне ще има и нещо за хапване :)))
Изложбата продължава до 07.12.2014г., така че този уикенд е момента да разходите обувките с реална възможност да се сдобиете със следа от гълъбово ако на подметката, но не от каквото и да е пиле, а истинска Мария Стюард.
За тези, които няма да могат да отидат са следващите снимки... основно на пилци :)










 В кашона пък имаше една квачка с малки пиленца, но се бяха скрили под мама на топло.
Ето го и Мартин - видимо му дойдоха в повече тези кокошкарски работи :)

Това е козлето Марко и както каза малката му приятелка, която го водеше на каишка - "Ще си остане толкова мъничък!"

 А тези яйца бяха светло зелени и се чудя с какво ги хранят тия кокошки Араукана? Прочетох нещо от типа, че са индиански кокошки и са били от времето на влажния поглед на бащата на Колумб! Били създадени от аборигените, като кръстоска на кокошка с местна дива птица и от там...хоп сини яйца! Модерна работа. Даже някой смятали, че тези са по-полезни от онези яйца на нашите щастливи кокошки, но за мен това са поредните глупости от типа, че шоколада е вреден и алкохола е полезен, и че яйцето е преди кокошката :))))) 
 Имаше и червени яйца (червено-кафяви) - още от кокошката и вече боядисани! При баба тези също са боядисани, но обикновено с малко ако, оформящо абстрактна творба върху черупките! Трябва да я затрием тази кокошка, че ще спаднат продажбите на боите за яйца :)))))



 Следващата е Марийчето Стюард :)))) но е срамежлива и се крие зад ветрилото когато се доближа до нея.

 Това беше най-страшния петел, който някога бях виждала - чисто черен и по-добре да не го срещаш нощем, че който не е бягал от петел, той не знае какво имам предвид!



 Тези двете бяха направо гигантски кокошки, някъде около 40см дължина

И прически имаше :)))) И зайчета, кученца, хамстери и свинчета, канарчета и една маса със змия вътре, в случай че кокошките дойдат повече.
Надявам се ви хареса виртуалната ни разходка, а за вход - беше ни безплатен, въпреки че прочетох за цени на билетите от 4лв, но каса уви нямаше, а аз така исках да си платя :))))

Няма коментари: