вторник, 23 декември 2014 г.

Коледна декорация 2014

 Бързи, смели и сръчни, часове преди Коледа! Нужни са ви само: някой сръчен или в краен случай може и вие :))))), ножица, лепило, цветни хартии, конец и клечки (за шишчета или за зъби, стига да имате здрави нерви за дребните детайли).
 От известно време съм на "индианска" вълна или с други думи - във всичко сътворено преобладават изображения на стрели. Направих си нова коледна декорация от хартия и сега ще ви я покажа.
Първо - стрелите! За основа използвах дървена клечка, шиш за месо и лук, и чушка, и пак месо, и лук, и.... мммм... като залепих малко хартия, наподобявайки опашката на стелата.

 Рисувах и с маркер по клечката, защото всяко племе си има характерни шарки по стрелите :)
 Някой стрели разкрасих с брокат (първо намазах с лепилото и после овалях стрелата в брокат).
 Направих си и няколко малки стрели - играчки за елхата.
 Друга декорация направих като изрязах кръгове от хартията. С помощта на една чаша, очертах окръжности, изрязах ги,  наредих ги в линия. После използвах конец, по дължината на който залепих една към друга отрязаните окръжности - получи се герлянд за полилея.


Сътворих и ето тези, много бързи и лесни украшения за елха. Използвах отново конец и около него залепих четири окръжности прегънати на две.

Тази Коледа си имаме и нова, мъничка елха! Нея направих с едно малко пънче от бреза, няколко ароматни клечки и конец. И там сложих малки украшения от цветна хартия и лампички. Подходящо е за занимание на палави дечица, докато вие приготвяте коледните лакомства.

След бързата декорация сега е време за празнуване. Желая ви весело посрещане на празниците и когато в края на годината теглите чертата да сте щастливи от резултата! 

1 коментар:

Unknown каза...

Много е красива :)