сряда, 18 февруари 2015 г.

Andy's clock

Тази абстрактна творба е част от стъпките по изработването на един стенен часовник за моята братовчедка Анди.
Убедена съм че сте попадали на такъв модел в интернет, който се оказа много любим на Анди, а и на мен! Във вариант за ръка и стенен...

Не бих го отказала този за ръката, но не съм от закъсняващите... еее може в последната минута да дойда, но закъснение от 5 минути и във Вегас не се брои :))))
Изненадата направих по следния начин:
С платно за картина (30/30см) и разпечатани цифри на принтера.
 Изрязах цифрите и ги наредих на местата където беше желателно да останат. Първоначалния план обаче не вървеше по план. Трябваше да навлажня леко с вода изрезките и да ги поставя върху платното, а след като изсъхнат да боядисам отгоре всичко с черна боя, след което да махна изрезките и да се виждат бели цифри - нещо като шаблон, но не съвсем, защото когато намокрих изрезките се разнесе и мастилото на принтера :)))) Артистично, но нежелано!
 Затова прибегнах до премахване на цифрите и всичко под ножа - заличих фалстарта с черната боя. Ето това е творба за милиони... всичко в черно!
 Тъп и упорит! Затова си очертах и изрязах от хартия нови цифри, които този път залепих с Ц200 върху черното ми платно.
 С молив направих и надписа, но след дълго разглеждане на различни шрифтове.

 Сравнен с цифрите, текста ми бледнееше, затова използвах бял маркер за да изпъкнат буквите. Имаше и втори фалстарт - имах правописна грешка и я видях след като бях написала всичко с молива, затова се наложи да трия ( срам, срам :))))
 Но явно ми се получи накрая. Използвах и лак (за дърво) отгоре за да фиксирам, но се получи малко гланцов ефект. Не че беше лошо ама аз си падам по матирани повърхности. Естествено най-важното беше, че на Анди й хареса много :)
А заключението е следното:
можех да си спестя черната боя ако си бях залепила първите изрезки, вместо да ги мокря и щеше да се получи бял часовник с черни букви. А ако бях използвала различни хартии за цифрите пак щеше да е интересно, но няма значение и без това съм закъсняла :)))))

1 коментар:

Анонимен каза...

Резултатът е перфектен, ти си знаеш, ама си е друго да те похвалят :)
Eкатерина