вторник, 12 януари 2016 г.

Мечка държи клечка!

Тези сладури са братовчедите на нашата мечка! Имаме си нова придобивка Мече -масичка!
Както вероятно се досещате, нашата мечка е на парчета! Тя така и дойде при мен - приготвена за боклука, но нали съм упорита - реших че ще я залепя и ще си я сложа у дома.

И така парченце по парченце, с яки нерви и около три-четири тубички моментно лепило масичката беше залепена. Оставих и малко епидермис по нея, че на няколко пъти пръстите ми залепваха :) Но въпреки огромното ми желание останаха места чийто парчета не успях да намеря.
За да запълня дупките си купих ето тази паста(глина) за моделиране (от магазин Джъмбо за 3,99лв).
Запълних всички дупки, а с една клечка за зъби издрасках повърхността за се доближава максимално до първоначалния вид на масата.
Глината може да се изпече или да бъде оставена да изсъхне за да се втвърди. Моята фурна е от малките и не събира цяла мечка (само прасенца и агънца :), затова изчаках един ден, след което с водните бои на детенцето ми, оцветих където имаше нужда.

Когато изсъхнаха боичките, с една четка намазах една ръка прозрачен лак за дърво.
Сега Мечо е досущ като брат'чедите :))) има щастлива физиономия вече и ми носи кафенцето от време на време. Не съм се похвалила, че имаме нов диван и килим, но ще се хваля чак когато имам и врати на кухненските шкафове, че да не ми виждате кочинката :)

3 коментара:

Ася каза...

Здравей! Чудесно си го ремонтирала мечока :). С голям интерес разглеждам блога ти, когато имам време. Страхотни идеи имаш и си много сръчна.
Поздрави!

ремонтиране на пожарогасители каза...

Хахаха, това е много идейно! Супер, благодаря Ви!

Колибката-домашна декорация каза...

Както винаги оригинално и готино!
А на заден план мернах едно страхотно диванче и сини стени...нямам търпение да видя и останалото! :)