петък, 5 февруари 2016 г.

Пясъчна картина

И пясъка в Сахара вече е застрашен, защото ще ви покажа една идея за декорация, при която ще използвам пясък. Колкото по-ситен, толкова по-добре, защото детайлите ще бъдат по-ясни. Преди доста време бях на екскурзия във Флоренция и от там си донесох една релефна картина, която с времето обаче започна адски да ме дразни и чак се чудех как съм могла да си дам парите за това? Беше изрисувана в реалистични тонове (дърветата бяха зелени -можете ли да си представите какъв ужас :) а рамката - кафява пластмаса с нелеп опит да наподоби мрамор. Не издържах целия този традиционализъм и я боядисах - първо в бяло. За съжаление обаче основната боя, незнайно защо избиваше отгоре и колкото и слоеве боя да нанасях - никакъв ефект за равен тон. Накрая прибегнах до черния цвят и всичко се получи както трябва. Дълго време картината стоя черна, но вечерно време, изглеждаше като черен правоъгълник и както се казва - не се четеше, а по-скоро плашеше в тъмното!
Ето затова минавайки отново през IKEA си тръгнах с пясък за декорация. Или по скоро една сутрин, както си се събуждах в IKEA, там където са леглата, нали аз там спя(ако не сте разбрали вече), обикновено на модел MALM (че се произнася най-лесно), за да не изпусна нещо интересно и си намерих песъчинки. Събирах ги по целия път, следвайки стрелките по пода и прехвърчайки през преките между отдел "трапезария" и "детските стаи", че ако мина по дългия маршрут има огромна вероятност да се  изгубя. Докато стигна складовата зона и вече бях заформила една опаковка от снимката по-долу, чието име няма да произнеса, защото не искам, а не защото не мога! :)))   На цена 3лв.
Цялата картина намазах с лепило (C200)...
... и отгоре му, още преди да е изсъхнало лепилото поръсих обилно с пясъка.
Флоренция вече беше като след пясъчна буря!

Сега е добре! Падат малко песъчинки всеки път като я преместя, но поне не изглежда като черно петно, дори се замислих дали да не приватизирам няколко играчки на детето и да ги направя пясъчни фигурки, но май ще си ги търси :)

1 коментар:

Mariana G.B каза...

Тц,тц, тц, тц ,браво бе момиче! Супер ти се е получило...!!!
И аз обичам в Икеа, ама ни делят едни 130 км, иххх да му се не види