неделя, 28 февруари 2016 г.

Тортата на Мартин

На 24.02.16 нашия Мартинчо стана на три годинки! Не че се хваля, но по този повод му направих страхотна торта с бонбонки и най-важното - динозавър, защото в момента динозаврите са в центъра на действието при тригодишните :)))) и любимото му детско филмче е "The Good Dinosaur". Рецептата видях от тук, но признавам си глазурата (масления крем с пудра захар) ме затрудни много. Нямам идея до какво положение трябваше да омекне за да става за мазане! Все едно мажех студено масло върху мека филия хляб, дори и след като изчаках масления крем да омекне добре :))))  Вместо ягодите от рецептата използвах банани, а динозавъра е гумена играчка, която купихме заедно с Мартин от магазин Джъмбо. За да не потъва в тортата, сложих под краката му няколко клечки за шишчета. Използвах масления крем за да залепя бонбоните по динозавъра, а за яденето - не е като да нямаше кой да се включи :)))
За миналогодишния му рожден ден бях направила ето тази торта с багерите. Рецептата - нарекох я "Майка ти не е на "ТИ" с готвенето"- готови блатове за торта и крем  ванилия CremeOle  на Dr.Oetker - готов с миксера за три минути. Отгоре два багера и бонбонки от онези най-меките, като памук. Блатовете сиропирах с компот от круши на баба от мазето. Сега е момента да бъда  нахокана и сочена с пръст от домакините, но това е рецепта от типа "fast and furious" каквито аз много обичам :))))

За първия му рожден ден все още не се бях открехнала на това да слагам играчки върху тортата, а и исках да направя нещо, което и той да може да яде, затова му бях направила торта с обикновени бисквити и цедено кисело мляко... 
 ... с която той подобаващо се омаза и по главата :)
 Естествено бях поръчала и една за гостите - защото това да станеш на една година е голяма работа! А на три е още по-голяма работа :)

1 коментар:

Unknown каза...

Майка му може и да не е шеф готвач, но е пълна с идеи и има супер сръчни ръце, и накрая от това произлизат разкошни резултати и хубава, празнична атмосфера. Да е жив и здрав малкия юнак и да ви радва и вдъхновява за нови успехи! С има няма месец позакъснях, но нямаше как да не мина и оттук :)Наздраве !