сряда, 25 май 2016 г.

Из тавана на: "Масата на Наталия"

Един ден в пощенската си кутия получих писмо от една дама на име Наталия и нейните две кучета Кара и Дарко (основно от тях, че Наталия не пише правилно ;). Имах тази идея още преди време, така че може да се каже че Наталия ще бъде първия участник в нея.
От днес започвам и аз с рубриките от типа "Колонката на...", "В гардероба на...", а при мен ще се казва "Из тавана на...". Там смятам да показвам какво могат вашите сръчни ръце.
Дааа... който иска може да участва. Както се досещате има и уловка - това все пак е моя блог и не искам да има сърдити ако любезно откажа да кача нечии творения!
Изискването е да ми пишете на vania_v_dimitrova@abv.bg. Писмото задължително трябва да съдържа малко лична информация за Вас, начин за връзка с вас (мейл, сайт, блог и т.н.), както и снимки с това каквото сте сътворили и кратко описание как аджаба успяхте да го направите толкова яко?
Снимки на ръцете си също е желателно да ми изпращате (няма да Ви гадая бъдещето, а искам така за рубриката да започвам със снимка на работливи ръчички)! Идеята е да показвам какво сте направили сами вкъщи. И най важното - не е нужно да сте перфектни, а вдъхновяващи!

Та започваме с Наталия :

Казвам се Наталия Каращранова (от около година) на 30 години от София. В момента съм щастлива съпруга на Веско и майка на 8-месечната Сияна. По принцип работя като тестер на софтуер, но сега работя любимото си – седя си в къщи с бебка ;) В нашето скромно домакинство се подвизават и две кучета – Кара и Дарко. Предполагам ще ги видите по някои от снимките ;) 
Всичко започна от една разтегателна маса с бели крака... и се стигна до тук:

Много е практична, но не изглеждаше никак добре като добавим, че и едното ни куче я разкраси допълнително ;)
1. След като Дарко (кучето) си наточи добре зъбите и спря да дъвче всичко, което види, реших че момента настъпи... Дядо Веско изшкури краката така че да са гладки и аз започнах да оплитам прежда и канап по тях. Залепих двойно лепящо се тиксо и започнах да увивам конец около всеки крак. Честно казано с преждата сбърках защото след многократно минаване на Дарко покрай краката стават топчета, както по любимия половер. Но някой ден ще я сменя може би с канап, който с времето не се променя и изглежда готино. И т.к. имаме бебенце предполагам този момент ще е скоро след като отрие колко е забавно да се разплитат на мама нещата ;)
За краката толкоз за съжаление нямам снимки на първоначалния вариянт, но това е крайния...
2. Купих си много готини салфетки от Метро и така се почна декупажа... Честно казано не ме бива много в него. Или късам салфетката или много балончета остават, но тук използвах малка хитринка накрая.
 3. Ако се забелязва розите са изпълнали... За целта използвах паста за 3D декупаж, която ми беше скъп подарък ;) Става по следния начин – намазват се розите (в случая) с пастата и се изчаква да изсъхне. Изрязват се същите рози от друга салфетка и се лепят върху изсъхналата паста. И тадам...
 4. Накрая оцветих с бял латекс между розите, т.к. имаше доста балончета и дефекти от аматьорския декупаж.

5. Минах всичко с матов лак за декупаж, което беше малка грешка, защото се промениха цветовете и стана леко лъскаво. Но пък красотите сега са по-защитени...

П.С.
Снимка с ръцете на Наталия засега нямам, но както каза и тя самата "За който иска да ми подари обувки съм 38 номер ;)"
За контакти с Наталия : nataliq_hr@abv.bg

Няма коментари: