събота, 29 май 2021 г.

Кошница с цветя за учител

Приключи учебната година! Вече първи клас замина!
 За учителите на Мартин, направих един по-личен подарък с малка помощ на децата от целия клас. Идеята намерих в Pinterest и сътворих една кошница с цветя, но не какви да е ;)
Материалите купих от магазин Джъмбо. Имах и някой налични неща, но основните са: съндъчета за цветя (два броя, защото имаме две госпожи), изкуствена трева, клечки за шишчета, цветни хартии, панделки и лепило, а за да запълня кухината в саксиията използвах стиропор. Най-същественото обаче трябваше да изработят самите деца - всеки да направи цвете, на което да залепи снимката си и да напише името си за да го засадя в кошницата на учителката. Не всички успяха, защото времето за реакция ни изненада, затова част от цветята направих аз.
 Ето го и резултата...




Това беше любимата ми част!
 Особено когато отвън се носеха чуруликанията на врабчетата, аромата на разцъфнала пролет и като духна един ти ветрец от прозореца, разлетя се завесата и си такова, таковата (още ги събирам)!


Сложих и табелка с послание "Благодарим Ви г-жо ..., че ни помагате да израснем!" Добавих класа и годината за да остане споменът за тези дребосъци.
 Смисъла смятам е ясен, че децата са нашите цветя, които поливаме с надежда и любов и всяко едно от тях е индивидуално и специално, иска особено внимание, а учителите са тези, които дават началото на знанията ни, за което трябва да сме им благодарни до живот!





Няма коментари: