вторник, 3 май 2011 г.

bergamo milano viaggio

Сега да Ви поразходя малко,... Обещавам да има нещо и за мъжете. Освен изложението за мебели в Милано, направихме и една малка туристическа обиколка. Бяхме отседнали на хотел в Бергамо, а до Милано пътувахме с влак за около час и половина, на цена от 9 евро в двете посоки.
Първо - малко снимки от Бергамо,... деня на пристигането ни в Италия, веднага започна с обиколки. Нямахме си екскурзовод, но се появи един много мил италианец (чичко с шлифер:)))), който ни разведе из места, които едва ли щяхме да видим ако не беше той. Разказа ни малко от историята на всяко от местата, но не ме питайте, защото не запомних всички подробности,... освен тази, че и там кучетата акат по тротоарите!
Тази вкусотия не я опитахме, защото нямахме време, но "чичкото" ни обясни, че тя е традиционен местен сладкиш.
Това е гледката от високата част на Бергамо.
А това е често срещана гледка там, имаше изкушени! Мисля, че само моторите бяха повече...






...Много часовникови кули...А ето го и Ванчето...



...Тази метална врата води към музея на войната (или нещо подобно беше и вътре беше пълно с оръдия), също така цветовете - жълто, синъо и оранж са един вид емблема на града(и хотела ни беше в тази гама), а следващите две снимки...за тях мога да кажа само, че тука бих умряла! Може там да ме снимат в новата филмова продукция "Снежанка и седемте джуджета", в стъкления ковчег под арката, нали се сещате. Или пък може да кръстят филма "Едно от джуджетата на Снежанка", че не ми достигат 20см за да съм Снежанката :)

Това е една, ако ли не и единствената железница, където влакчето върви по наклонен терен около 30-40градуса, почти като лифт, но на земята. Ако ходите там задължително да се повозите!
А тази къща вече съм си я заплюла, така че не се заглеждайте много...
...че стрелям на месо :)))
Две витрини доста приятни, с великденски зайчета и яйчица, изобщоо всичко им е страхотно.

А сега вече и Милано! Първото което видях, след тунелите на метрото беше катедралата...eee Bella bella!
Това е фрагмент от вратата й.
...и малко изкусво...или както казва Мартина(с обечките) всичко е KUNST (арт,изкуство)







А на тази снимка да разкажа...има мозайка...изобразен е един бик на земята...та на този бик не му е останала мъжественост, защото се смята, че ако си намислиш желание и се завъртиш три пъти на дясно, стъпвайки върху "знаете какво" на бика с петата на крака си, желанието ти ще се сбъдне! Всички минаващи от там туристи го правят, и ние допринесохме с петичка ... всичко за доброто на бика!
Това е паметник на Леонардо, пред "La scala".
...този човек правеше разни цветя и животни от моркови ряпа и т.н. зеленчуци. Много интересно беше...но...
...докато не дойде и мъжката част(както ви обещах момчета)

МАГАЗИНА НА FERRARI В МИЛАНО!!!

Щях да умра този път наистина от кеф, имаше test drive ...урааааааа...виждате ли онова оранжевкото... кучето с нашииника пред магазина, много сладко нали :))))) естествено само си плакнах очите с колите!





Ето я и оранжевата принцеса...или принц...lamborghini май звучи повече като принц, тука бях като малко дете пред витрина с бонбони...."Искам от оранжевитеее"
А ей тука има и нещо за момичетата ;) (Сега си представете звука от нещо подобно на яйце върху нагорещена ламарина... hot hottie )
Да го заговоря ли? Да аз мога! Да знам го аз италианския език...да как бешеее...лесна работа... pizza, ragazzi, e amore e bella, capuchino, don vitto corleone,...да определено го знам тоя език :)))

3 коментара:

R каза...

Ей и аз съм била в Милано по тези места. Наистина много хубави снимки си направила, а желанията от бика се сбъдват, изпробвано е!

Vanya каза...

Ооо ще го видим този бик :) Има ли срок на годност желанието? Нямам нищо против пак да отида да го настъпя ако трябва!

nessy каза...

Няма толкова красиви улици по света от тези на Италия! Много хубави снимки наистина. Благодаря ти за виртуалната разходка. :)))