вторник, 14 юни 2011 г.

sofia design week 2011

От 10 до 18 юни в гр.София се провежда Sofia Design Week, фестивал за дизайн на който ви препоръчвам на обърнете внимание като посетите някое от местата в града. Няма да се разочаровате, но побързайте, че не остана време!
Искам да ви покажа някой от по-интересните места, които аз успях да разгледам. Интересни според моите разбирания естествено. Разгледайте връзката (надписа в оранж), която съм дала за да изберете вашите места.
Разходката на нашата групичка започна от ул.Оборище 10, Музейна галерия за модерно изкуство, където видяхме страхотното зайче на mr clement, LAPIN. На мен там ми допадна най-много, защото харесвам зайчета и ярки цветове! Не,... леко казано "ми допадна"... ТОЗИ ТИП Е СТРАХОТЕН!
На следващите две снимки,както ми беше обяснено, била представена истинската същност на LAPIN, и главата му беше от истински препариран заек.
А тези тримата, гледащи към яйцето бяхме ние :)))дори държахме така и рекламните материали! Аз си избрах да съм човечето с кръглата глава!
А на този му течеше лигичка от устата! Случва се,но не и на изложба. Обикновено насън :))) Ако искате и при вас да се получи, хапнете си бонбони преди следобеден сън. Изпробвано е, действа безотказно!
А това яйчице имаше сълзи, стичащи се от очите му, но на снимката не се вижда.

След тази изложба посетихме PUMA CREATIVE FACTORY на ул.И.Шишман 12 ет.2 над ONE MORE BAR, което междудругото е страхотно заведение! Там сами си направихме дизайна на яке PUMA (или както обичам да казвам "на PUMBA"). Имаше кутии с детайли от кройките в различни цветове, които ние трябваше да комбинираме и да измислим нов дизайн, които си поръчахме да ни направят за 40лв/бр и в рамките на два-три дни казаха, че ще е готово. Ще ви покажа моето когато си го взема, но мисля, че се получи голяма шарениика. Доста по-трудно беше отколкото изглежда! Нямаше чак толкова много цветове, но когато става въпрос за твоето яке(или по-точно суичър) ти се иска да си сложиш от всичко, но не всичко се комбинира добре... няма какво да обяснявам, защото тези който минат от там ще ме разберат. В ателието на PUMA имаше много интересни декорации, имитиращи сладки десерти и сандвичи, направени от филц, които мисля че се използваха и като игленици.



Интересно беше и на слизане надолу по-стълбите. Имаше плакати с известни личности на стълбището, а също така тоалетната на заведението беше много нестандартна, с диван срещу мивките. Само забравих да си направя от онези снимки с муцките пред огледалото, т.нар. самоснимачки :))))) Явно са много яки!
Много ми хареса и витрината на един магазин на ул.Шишман, който подминахме по пътя, с декор изцяло от малки куклени къщи с кукли(естествено) и миниатюрни мебели.

Стигнахме до едно от най-забележителните и весели места...а именно КАРТОНЕН ГРАД от Вики Книш, в галерия Кредо Бонум на ул.Славянска 2. Там се забавлявахме страхотно! Ако имате малки деца е точно като за тях.


Е и ние "почти" минахме за малки деца :)
Може дори да си направите семеен портрет.
Или да покарате кола...няма нужда от шофъорска книжка. Имаше и детски театър, лабиринт, кафене и всичко направено от картон.



Ееее, тука аз изядох декора...вече може и да не ходите там :)))
Отново по пътя едни забавни "графити".
Друго интересно място беше FOODJECTS в галерия София Прес ул.Славянска 29
Там бяха представени прибори, керамични съдове и някой незнайни откъм приложение предмети на испански дизайнери.

Тези зелените сокоизтисквачки бяха много интересни. Поставяте лимон в нея, стискате, и в долния край има тапа, която се маха и оттам изтича сока. А това, което прилича на шапка за къпане се използва при варене на зеленчуци.
За тези, които имат проблем с шоколада е тази забавна опаковка, където е отбелязано кое парче кога да хапваш.
...свещи в консерва...
...покривка на която има чертеж с точното разположение на приборите върху масата...
...интересна купа за плодове...



...сушилня за чинии и чаши...
..е тук онемях... копита ?!? Забавно, но трудно продаваемо според мен.






...Засега толкова! Ще има и втора част, но вие не я чакайте, а ако можете хуквайте да разглеждате!

6 коментара:

Toni каза...

Беше ми изключително интересно!
Благодаря за тази разходка.

Nina Petrova каза...

Браво.Страхотни неща.

Alhzar каза...

http://www.vraity.com/2011/06/bulgarian-bloggers-we-can-do-more.html - Напълно, напълно, напълно заслужено и ти получаваш тази награда! :)

lenival каза...

:") Супер много ми хареса тук!

Направо се влюбих в блога, когато те видях да правиш опити да изядеш декора. А и много ми допаднаха проектите ти.

Браво на Неззо, че я поде тази кампания и те открих през нея...

R каза...

Много интересен пост. Влюбих се в картонения град и във витрината с къщи и кукли :)

Мая каза...

Много интересен пост и страхотен блог! Поздравления!