четвъртък, 28 юли 2011 г.

не просто поднос

Искам да се похваля с новия ни поднос за хранене в легло, който купих миналата седмица. Дори успях да се спазаря за цената, което въобще не ми се отдава. Тествах се в Истанбул, нали там ще ги обидиш ако не се пазариш, и ми беше адски неудобно:( Е купих си някой неща, но не харесах момента с пазаренето. Тъй като подноса беше последния останал в магазина и освен това имаше забележки по външния му вид. Липсваха две гайки за винтовете на краката и имаше раздуване на повърхността на плота и още няколко дребни дефекти. Обявената му цена беше 18лв, но определено не си заслужаваше! От магазина бяха много любезни и ми направиха 20% отстъпка...УРААА! Естествено въпреки добрата сделка, вкъщи пак ми се подиграваха и смяха :))) Имаше реплики от рода "Дала си толкова пари за подпалки за печката", "И ти плати за това?" или нещо в този ред на мисли. Явно си мъкна само боклуци у дома :)но гледах да не им обръщам внимание на коментарите. Шегувам се, че един ден след моята смърт, нещата които правя ще се продават за луди пари ... Леонардо Да... (какъв беше там ...Леонардо Да Венци) пасти да яде :)))) Затова почти винаги, когато рисувам нещо има и рисунки на гърба на картината, за да е по интересно и вълнуващо когато ги открият един ден, по време на внимателно сканиране (тука ми изплува сцена от филма "Съкровището - National Treasure" с Никълъс Кейдж) примерно след масово унищожение на човешкия вид.
Разписах се нещо ама то въображение ли е да го спреш, но сега по въпроса...така би трябвало да изглежда подноса когато го купих...
...но той изглеждаше така ...
...шегувам се де, но докато си взема фотоапарата да снимам и той Милен вече го беше разглобил. Това беше плота на подноса от долната му страна.
И близък поглед на раздутата му част.
Имаше и кит за дърво който явно бяха използвали за корекция на неприятните дефекти. Кълна се този не е от моя кит :))))
Милен ми отряза нов плот от парче фазер, което имахме останало в гаража.
Ето го вече сглобено всичко на мястото си!

Да обаче имаше проблем, ето тука вече си извадих моя кит за дърво, остана ми доста от пънчето което правих, само дупките не ми достигат :)
Добре го намазах, като филия с масло:)така обилничко! Когато изсъхна го минах с една фина шкурка за да е приятно на допир.

След това дойде ред на боядисването. Облепих където е нужно с хартиено тиксо за да не изцапам нещо.

Исках да получа ефекта на боядисаните крака на тази масичка. Много ми допадна синия цвят на вътрешната част от повърхността на краката.
Аз разполагах с жълта боя. Реших, да боядисам само външната част на моя поднос. Малко разредих с бяло боята, защото беше много жълта, а аз исках малко по-блед цвят.

После попаднах на тази кутийка от боя за коса. Използвах я за да направя малко кръгове по плота на подноса.



Използвах и една химикалка за по-малки кръгчета, но жълтото ми дойде в повече. Затова направих нови, но бели кръгчета върху жълтите. Получи се нещо като кръг в кръг или бяло кръгче с жълт контур.
Направо си се получи грешка в кода, но търпима грешка :)Като изсъхна стана много по-добре!

И дойде време за фотосесията ... любимото ми :)





Освен за хапване в леглото, подноса върши чудесна работа и когато ползвам лаптопа. Само Милен има лек проблем с "биреното" му коремче :)така се получава от прекомерна употреба на подноса, но за хранене в леглото ... в един момент вече имаш нужда от истинска маса!
Много си мислех да облепя плота с картинки от комикси, както при масичката ми, но това ще стане като ми омръзнат кръговете.

9 коментара:

Unknown каза...

Разкошно ти се е получил подноса!
Много ми харесва!

Nina каза...

Отново една страхотна идея и отново ни показваш как от нещо съвсем нормално като този поднос, ти си го преобразила в ПОДНОСА хаха, много добре се е получило наистина жълтото е много добър избор. А за масичката с лепените картинки ме очарова страхотна е.

Jenny каза...

Много добре се е получило, браво! Много добър усет и въображение - възхищавам ти се! Чакам следващия пост... :)))

Detelin Markov каза...

Добре се е получило, а идеята за кръгчетата е много на място. Сега остава всяка сутрин да има кой да ти го поднася...

Vanya каза...

Да, сега като се замисля ако остане някое петно от чаша с вино например, няма да е проблем при всичките тези кръгчета. А за носенето на закуските сутрин ... трудна работа и май ще си остана гладна :)

Unknown каза...

Страхотен поднос :) Браво :)

Анонимен каза...

Вижте тази лаптоп масичка www.precizbg.blogspot.com

Новини каза...

Страхотна публикация. Продължавай в същия дух!

Vanya каза...

"Анонимен каза...

Вижте тази лаптоп масичка www.precizbg.blogspot.com"

Масичката е много добра! Ако те интересуват подобни неща може да разгледаш този сайт, пък и да участваш също ако не си го направил вече http://contest.cherga.org/bg/konkurs-2/vsichki-proekti/2/6.html Мен лично ме привлече колелото "баланс байк" изглежда да е много забавно :)