четвъртък, 19 април 2012 г.

Шкаф под мивката

Тази пролет на дневен ред беше банята ни. Имах нужда от някакво шкафче, но така и не си харесах нищо или по-точно нищо не се вмести на това място и затова накарах Милен да ми направи едно. Купихме от BAUMAX малко дървен материал, за около 25лв доколкото си спомням всичко останало имахме налично, така че може да се каже , че шкафчето ни стуваше 25лв/12,78евро.
Предварително бях измислила модела за да сме сигурни колко материал да купим. След това Милен го наряза и започна да сглобява. Като за начало ...го сбърка :)))) Не започнахме добре! Беше едно бързане да го разглоби преди да е хванало лепилото и работа за един час, беше разрушена за около 30 секунди. Ще ми се кара, че съм го споделила това :)))) Ама който не работи, той не греши!
 След първоначалния гаф нещата започнаха да се получават.

Когато го сглоби изцяло си го повозихме в колата, както обикновено се случват нещата при мен. Ако не го разкарам няколко пъти с колата няма да се получи. Така беше и с пънчето :)
Не го бях лакирала и вече го сложих в банята...затова съм го покрила на снимката с едно найлоново пликче, за да не се мокри.
После пак си го возих обратно към къщата на моите родители, за да направя още няколко ръце лак и шкурене. Тогава ми хрумна да използвам едни плочки, останали от кухнята на брат ми.
Или по-точно използвах само една плочка. Залепихме я със силикон.
Съвсем случайно плочката отговаряше на размера на шкафчето ни.
После фугирах :) Ама как хубаво намазах всичко!
Когато фугата изсъхна повозихме шкафчето отново.
И ето го най-накрая! Много си ми харесва :)

9 коментара:

Елена каза...

Ммм,чудно е станало! В началото като гледах снимките, се чудех дали ще ми хареса, но крайният резултат е страхотен! Честита придобивка!

море в турция каза...

Много идейно, точна нещо такова ми трябва за банята :)

c v e t u l k a knits каза...

Спокойно може да участвате в Шоуто на Нейт, като най-креативна двойка в интериорния дизайн! Много ме изкефи!!!

c v e t u l k a knits каза...

уф, много ми харесва! пак го гледам :)))

Rossitca каза...

Много добре се е получил! Браво, златни ръце имате и идеи!

Detelin Markov каза...

В началото и аз бях скептик (особено снимката с чантите), но крайния резутлат е супер! Много готино се е получило. :)

Violka-Antevasin каза...

Страхотно шкафче! Евала :))))

Vanya каза...

Това беше първия ни опит или по точно експеримент с масивната дървесина и да ви споделя единствения дефект, който се появи сега е че фугиращата смес изсъхна и на места се образуваха малки пукнатини между квадратчетата на плочките, но не е нещо страшно. Може би по добре щеше да стане с акрилен силикон вместо фугираща смес за бани, защото той има някаква еластичност. Може и сместа ми да е била стара - нямам идея. Радвам се че ви допада :)

смесители магазин каза...

Гледайки този модел на шкаф, който направихте ви поздравявам и признавам за невероятен майстори и човек с идеи.Това макари лесно, за направа, няма как всеки да го постигне понеже е нужно и въображение.Радвам се че ни показахте, ще се опитам и ние да го постигнем.Знаме какво има в списания и вестниците, които бихме могли да складираме в поставки, монтирани на стената. Освен,че ще избегнеме безпорядъка, подът остава свободен а и така ще имаме под ръка нещо за четене, докато взимаме вана да речем.