вторник, 4 юни 2013 г.

Подарък за "баба ти"

 С помощта на една малка принцеса направихме подарък за "баба ти"(моята майка) от Мартин (той беше малко зает да спи) - рамка, в която да си сложи негова снимка за да не и е мъчно, когато него го няма. Да поясня, израза "баба ти" идва от това, че принцесата още не го изговаря правилно и вместо да каже "баба ми" казва "баба ти", защото така го чува от нас и още не ги разбира тези работи(само тях не ги разбира иначе всичко останало и разбира главата). Нямаше как да направя подаръка сама, защото принцесата е много любопитна и нямаше да ме остави намира и все щеше да ми се пречка и да ме разпитва. Затова измислих и тя да си направи кутия за бижута (или всякакви дреболии за коса, пръстени, шноли и разни там принцески работи), че да е заета с нещо. За целта използвахме - най-евтината възможна рамка за снимки в магазина, лепило C200, салфетки и една от кутиите на чичко Милен за винтове, скришно взета от гаража :)))
Много доволна тази принцеса брей :) Вече е пораснала от предишната публикация с нейно участие, но там беше спящата принцеса-красавица. Сега е доста будна, а какви пакости прави :)))
Та аз намазах хубаво рамката с лепилото, а принцесата мажеше своята кутия и всичко наоколо.
След това залепих салфетката отгоре и изрязах ненужното. Не беше перфектна, но кой е? А имайки предвид екстремните условия, в които я правех си е направо супер. Под екстремни, разбирайте участието на принцесата, защото докато правех рамката се опитвах да я опазя, да не се омаже цялата и да и помагам с мазането на местата по кутията, където е пропуснала. То това е като оцветяването на картинки - тука има, тука няма и от време на време(през цялото време) се излиза от очертанията.
За кутията на принчипесата изрязвахме допълнително някой картинки,за да покрием малко дефекти, защото с пръстите си тя разкъсваше още неизсъхналата салфетка и се получаваха дупки. Да ето и тя изрязва. Ама само как изрязваше! Около нас беше пълно с изрезки по земята, а все пак се опитваме да изненадаме баба, а не да я изнервяме.
И така бяхме вече готови с лепенето. След него започнахме с лакирането (с  лак за дърво на водна основа). Намазахме хубаво рамката и кутията.
И след като изсъхна подарихме рамката на баба със снимка на Мартин, а кутията за бижута вече не беше толкова интересна, наситихме и се достатъчно(около минута) и сега се търкаля някъде из играчките на принцесата.

2 коментара:

Екатерина каза...

:) Развеселихте ме вие!:) и ние още сме на баба ти дядо ти, татко ти и т.н.:):):) и аз така върша всичко, с помощник. Голяма сладурана е тази принцеса! Поздрави и много усмивки!

Fashion & Beauty by Joanna P. каза...

Mnogo dobre se e poluchilo :)
http://makeupbyjoanna909.blogspot.com/