понеделник, 24 юни 2013 г.

детска въртележка

Мартин се роди преди да успея да му направя въртележката над леглото. Доста след това не намирах време за нея. Започнах първо с тази овца.
 След това направих едно слонче...

за него след малко... и това "нещо" от един ръкав на стар пуловер. Него вече го бях нарязала, за нови "дрехи" за саксии . Направих си и един облак с капки дъжд, който ще видите по-надолу.
За пълнеж използвах силиконова вата.
Нещото трябваше да има и лице с доволна физиономия.
Първоначално идеята ми беше да използвам метални закачалки за дрехи, от които да направя кръстатата част на въртележката, но не се получи много добре и се отказах. Вместо тях използвах дървени пръчки, които облепих с панделка (с пистолета за силикон). 
От една стара въртележка на племенницата ми беше останала здрава музикалната кутийка, така че я оползотворих. Промених само картинката върху нея. Имаше една луна, но нещо ме дразнеше и залепих отгоре картон в син цвят и мече, което отлепих от една картичка.
Така от музикална кутия с луна и звезди...
... стана музикална кутия с мече и звезда.
На четирите края на въртележката завързах кукички с щипки (за завеси). Така ще мога, когато пожелая да сменям играчките за да не му омръзват на бебето. За да скрия мястото на възела сложих по една синя панделка.



Милен ми направи и тази дървена стойка за да закачам въртележката на нея.
Понякога я сменям с тази играчка подарък на Мартин (от IKEA)
Това е засега от нашата въртележка. Върши чудесна работа за приспиване и укротяване. Мартин много съсредоточено се заглежда по нея.

1 коментар:

The witch каза...

Прекрасна е!
Предполагам какви усмивки раздава малкият Мартин.
С пожелание за лятна свежест и усмивки!