сряда, 18 март 2015 г.

Декорация за стена

 За направата на следващата декорация бях вдъхновена от декорирането на стените в помещения използвайки чинии. Моята свекърва има една такава стена в кухнята си и добавя по някоя нова чинийка от различни места, където е пътувала. Ние също и попълваме колекцията, когато ходим някъде на екскурзия. Мартин например, много го е страх от една чиния, на която има картинка на лос (донесена от леля му от Аляска) и всеки път, когато я види "мама гуш" с един уплашен поглед и иска да го гушкам :))))  В моя случай имах една дървена чиния и няколко часовника без механизъм (часовниковите механизми използвах преди време с друга цел и ми бяха останали само рамките).
Върху дървената чиния нарисувах картина с пирограф и темперни бои, а на гърба с монтажно лепило залепих една кукичка за окачване на стената.


 За рамките на часовниците пък изрязах черна хартия, върху която очертахме ръката на всеки член от нашето семейство. Някой от нас с по-големите ръце не се събраха в рамката (разбирайте тати Милен), а за други, които имат още много хляб да изядат (малкия Мартин) - имаше място даже и за двата крака в рамката. Тук ръката на Мартин е на две години :)

Използвах бял маркер и очертах контура на ръцете с точки.
  Вписаха се чудесно до кръглия ни часовник над леглото. Планувам и едно кръгло огледало и все кръгли неща на тази стена - било добре по фън шуй да има обли а не остри предмети в помещението. Сега измислих даже че би било интересно ако всяка година очертавам върху този отпечатък с различен цвят ръката на Мартин за да видя колко е пораснал :) 

Няма коментари: